Okoseszközök

Különleges funkciókkal érkezik a HONOR Magic Earbuds

Április 30-tól Magyarországon is előrendelhető a Honor új, első aktív zajszűrővel rendelkező vezeték nélküli fülhallgatója.

A Honor Magic Earbuds három mikrofonnal támogatott aktív zajszűrő technológiájának köszönhetően kristálytiszta hangminőséget biztosít minden helyzetben. Az eszköz 10 mm-es, érzékeny membránnal ellátott hangszórója gondoskodik a mély basszusról, kényelmesen illeszkedő kialakítása, egyszerű érintésalapú vezérlése és okos funkciói miatt pedig ideális kiegészítő azok számára is, akik sportos életmódot folytatnak.

Zajszűrés és zajcsökkentés

A különleges hangélményről a Honor Magic Earbuds hibrid előre- és visszacsatoló zajszűrő rendszere (ANC) gondoskodik, ami akár 32 dB-lel is csökkentheti a környezeti zajokat. Az előrecsatoló mikrofon (feedforward) a környezeti zajok semlegesítését, míg a visszacsatoló mikrofon (feedback) az egyéb zajok kiszűrését végzi.

Mindezek mellett a fülhallgatóban három mikro-elektromechanikus (MEMS) mikrofon van, amik a zajcsökkentés mellett javítják a hangminőséget, így telefonbeszélgetés közben is kristálytiszták a hangok.

Nagy teljesítményű hangszóró

A zene és a tökéletes hangzás rajongóinak igényeit is kielégíti a Honor legújabb fülhallgatója. A 10 mm-es dinamikus hangszórónak köszönhetően a Honor Magic Earbuds erős basszust és tiszta magas hangokat eredményez, az érzékeny kompozit membránból álló egység garantálja a zökkenőmentes jeltovábbítást, valamint a gazdag, telt és, kiegyensúlyozott hangzást.

Maximális kényelem, egész napos üzemidő

Ergonomikus trapéz kialakításának és stabil illeszkedésének köszönhetően a Honor Magic Earbuds mindennapi használat esetén is kényelmes. Tulajdonosa négy, különböző méretű szilikonharang közül választhatja ki a megfelelőt, így hosszabb használat során is szinte észrevétlen a viselése. A tökéletes illeszkedésnek pedig a passzív hangszigetelésben is fontos szerepe van, tompítva a környezeti zaj beszűrődését.

Az alacsony fogyasztású Bluetooth technológia révén a Honor Magic Earbuds körülbelül 3,5 órányi folyamatos zenelejátszást vagy 2,5 órányi hanghívást kínál egyetlen töltéssel. A töltő tok pedig összesen 14,5 órányi zenehallgatást tesz lehetővé, így egész nap kitarthat a fülhallgató üzemideje.

Intelligens funkciók a könnyebb használatért

A Honor kapacitív érintőérzékelőket épített legújabb viselhető eszközébe, amelyek így lehetővé teszik a zene és a hívások gyors kezelését dupla koppintással, hosszan tartó érintéssel pedig az aktív zajszűrő funkció vezérlését. A felhasználók testre is szabhatják a dupla érintéses funkciókat az AI Life alkalmazásban.

A Honor Magic Earbuds intelligensen együttműködik az EMUI 10.0 operációs rendszert futtató eszközökkel. Ezek a készülékek automatikusan felismerik a fülhallgatót, és a töltő tok nyitásakor gyorsan és könnyen párosítják a két eszközt. Emellett a fülhallgató képes érzékelni, amikor a fülbe helyezik, ekkor aktiválja magát, és a zenelejátszást automatikusan vezérli a fülhallgatók helyzete, viselése alapján.

A készülék Magyarországon április 30-tól egy héten át előrendelhető az eMAG, az Euronics, az Extreme Digital és a Media Markt webáruházaiban ingyenes kiszállítással. A Honor Magic Earbudsra 2 év garanciát ad a gyártó, a termék javasolt bruttó fogyasztói ára 42 990 Ft. A fülhallgató elsőként gyöngyfehér színben érhető el, hamarosan pedig türkiz színben is érkezik.

Okoseszközök

Az EIT InnoEnergy a kritikus ásványkincseket mesterséges intelligenciával kutató Beholder befektetője lett

Közel 1 millió amerikai dollárral zárta az újabb befektetési körét a Beholder.

Ennek köszönhetően lett az AI-alapú, kritikus ásványkincsek feltárásában élenjáró ukrán startup finanszírozója az EIT InnoEnergy, a Rockstart Energy és az STRT. A friss források bevonásával a vállalat felgyorsíthatja a kutatómunkáját és a mesterséges intelligencia-eszközeire alapozva segítheti a zöld energiaátmenethez szükséges kritikus nyersanyagok kitermelését.

A Beholder a nagy koncentrációjú nyersanyaglelőhelyek előfordulási helyeit térképezi fel és ezekről üzleti szolgáltatási platformként globális geológiai adatbázist működtet. Elsősorban az európai, afrikai és amerikai piacokra összpontosítanak, de a szolgáltatásuk globálisan is elérhető.

„Az újabb sikeres, lezárt befektetési kör megerősíti a technológiánkban rejlő potenciált és a Beholder pozícióját a nemzetközi nyersanyagpiacon. A mostani tőkebevonással készen állunk rá, hogy kulcsszerepet játsszunk a folyamatban lévő energiapiaci átalakulásban, biztosítva a kritikus nyersanyagok stabil ellátását.”

– mondta Andrii Sevriukov, a Beholder vezérigazgatója.

A vállalatban új befektetőként megjelenő EIT InnoEnergy szintén úgy látja, hogy az új nyersanyaglelőhelyek felkutatása alapvető fontosságú lesz az energetikai átmenet sikerében, az akkumulátorágazat értéklánc megerősítésében.

„Célunk az európai akkumulátorpiac hatékonyságának, függetlenségének folyamatos fejlesztése a nyersanyag-ellátási források diverzifikálásával, ezek uniós elérhetőségének növelésével. A Beholder csapata rendelkezik minden szükséges eszközzel ahhoz, hogy globális sikereket érjen el ezen a területen”

– emelte ki Marcin Wasilewski, az EIT InnoEnergy közép-európai vezérigazgatója.

Hozzátette, hogy a Beholder által kifejlesztett, a geofizikai, geokémiai, szerkezeti és távérzékelési adatok elemzésére szolgáló egyedülálló megoldásokat az energiapiacon világszerte elismerik. Ugyanakkor ki kell emelni azt is, hogy rendkívül költséges területről van szó. A Világbank számításai szerint a nettó nulla kibocsátás elérése érdekében, 2050-ig 12 billió (ezer milliárd) dolláros ráfordítást igényel a kritikus nyersanyagokhoz való hozzáférések fejlesztése.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Okoseszközök

Telefonunk tárhelye kihat készülékünk működésére

A technológia fejlődésével egyre nagyobb jelentősége van az okostelefonok tárhelyének.

Az egyre jobb minőségű képek és videók, a komplex alkalmazások és az MI megoldások mind egyre inkább csak igénylik a tárhelyet. Ugyan a HONOR eszközei kifejezetten magas tárhellyel érkeznek, mi magunk is tehetünk azért, hogy a legtöbbet hozzuk ki belőlük.

Nézzük át rendszeresen tárhelyünket – Vizsgáljuk felül tárhelyünket és töröljük a nem szükséges fotókat, videókat, fájlokat és alkalmazásokat. A jópofa képek lementése, a munkahelyi e-mailekben kapott mellékletek tárolása „sok kicsi sokra megy” alapon terhelheti le eszközünket. Ha valamit feltétlenül tárolni szeretnénk, azt célszerű egy felhőszolgáltatáson keresztül, hogy így is kíméljük okostelefonunkat.

Rendszeresen töröljük a cache-t – Az appok gyakran tárolnak ideiglenes adatokat azért, hogy felgyorsítsák működésüket. A cache-ben felgyülemlő adatmennyiség azonban a tárhely jelentős részére kihathat, így célszerű rendszeresen „kipucolni”, hogy optimalizáljuk eszközünk működését. Ezt a beállításokban tehetjük meg az alkalmazáskezelőnél.

Gondoljuk meg, mit használunk – Vonzó lehet mindenféle alkalmazást letölteni, de célszerű időnként átgondolni, hogy mi az, amit használunk, és mi az, ami csak virtuális porfogóként szolgál. Sőt, több appnak van „Lite” vagy „Go” változata is, amik kevesebb erőforrást igényelnek – segíthet, ha inkább ezeket használjuk.

Kalibráljuk kameránkat – Vonzó lehet a legjobb minőségben tárolni a fotóinkat és videóinkat, de a nagyfelbontású felvételek lábnyoma is nagyobb okostelefonunkon. Érdemes lehet egy is időt szánni a beállításokra, vagy (ha van rá lehetőségünk) mindig a megfelelő alkalomhoz igazítani a beállítást. Lehet, hogy egy lépcsőházi kiírás olvasható úgy is, ha nem 4K-ban lövünk róla képet.

A fentieken túl persze több megoldás is van, de egy biztos: a tudatosság a kulcs. A tárhely és a memória leterhelése lassíthatja a készülékünket, és meglepő lehet, de egy kis belső takarítás csodákra lehet képes, és revitalizálhatja kedvenc eszközünket.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Okoseszközök

Az AI a technológia jövője, a HONOR pedig úttörő benne

honor

A technológia világában mostanában szinte minden a mesterséges intelligenciáról (AI) szól, a hírek egy része pedig riasztó jelleggel csapódik le: sokan munkák elvesztését, emberek által végzett szakmák megszűnését látják benne.

Az aggodalmak egy része megalapozott, azonban fontos kihangsúlyozni, hogy az AI nem egy heterogén technológia, és minden az alkalmazásától függ. A HONOR igyekszik olyan módon beépíteni készülékeibe, hogy azok minden szempontból a felhasználó érdekeit szolgálják. Ennek megértéséhez szükséges pár fogalom tisztázása. A mesterséges intelligencia olyan eszköz, amely algoritmusok segítségével képes emberi beavatkozás nélkül feladatok elvégzésére. Ezen belül a generatív AI képes továbbgondolni a feladatokat, és szimulálni az emberi gondolkodásmódot. Ehhez van szüksége a gépi tanulásra, amivel adathalmazokkal lehet tanítani az AI-t, így hatékonyabban végezheti a feladatát: például minél többször jelezzünk a zenestreaming programunknak, hogy milyen zenét szeretünk, annál jobban találja majd el preferenciáinkat. A mély tanulás pedig a gépi tanulás egy komplexebb formája, amely masszívabb adathalmazokkal dolgozik. Ilyenkor létrejön egy mesterséges neurális hálózat, amiket az emberi agy működése ihlet, és céljuk is azt szimulálni: ez komplexebb és átfogóbb fejlődést kínál, amivel az AI előrejelzései emberszerűbbek, valósabbak lehetnek. Vegyük sorba tehát, hogy a mesterséges intelligencia milyen módokon teszi hatékonyabbá a HONOR eszközeit!

Az AI egyik leglátványosabb alkalmazása okostelefonokban a fotózásban tapasztalható. A fényképezés lelke a megfelelő szög és megfelelő pillanat meglelése, azonban rengeteg utómunka is szükséges lehet a kívánt hatás eléréséhez. Az okostelefonos fotózás ráadásul lehetővé teszi, hogy bármikor bármit lencsevégre kapjunk, és nem biztos, hogy minden esetben művészi indíttatás hajt minket – lehet, hogy a célunk elkapni egy mozzanatot amilyen gyorsan csak lehet. Az AI a gépi és a mély tanulással számos fronton könnyítheti ezt meg. Segíthet felismerni tárgyakat és alanyokat, valamint meggyorsíthatja a képfeldolgozást és az utómunkát, így specifikus szakismeret nélkül, a paraméterek kalibrálásával érhetjük el a kívánt hatást. A HONOR Falcon kamerarendszere ezeket mind beépíti, és segít például abban, hogy mindig a legjobb, legizgalmasabb pillanatokat örökíthessük meg – például sporteseményeken. A már alapvetően óriási adathalmazának és folyamatos fejlődésének köszönhetően képes előrevetíteni a kiemelt pillanatokat, és azokat rögzíteni: például egy zsákolást egy kosárlabda-mérkőzésen azután, hogy valaki labdával a kezében ugrik a háló felé. Segíthet a minimálisan elérhető fény mesterséges felerősítésében, ezzel alacsony fényviszonyok között is pazar képeket eredményezve, de automatikusan válthat a kameralencsék között is az igényekhez igazodva.

Az AI neurális hálózatainak egyik legnagyobb előnye, hogy a mesterséges intelligencia képes általuk megérteni az emberi szándékot, és arra alapozni a döntéseket, javaslatokat. Ez azt jelenti, hogy minél többet használjuk HONOR telefonunkat, annál jobban tudja majd, hogy mikor mire van szükségünk. Ennek lehet egyszerűbb megnyilvánulása, mint a leggyakrabban használt appok folyamatos frissítése, de megnyilvánulhat a chatekben, keresésekben javasolt szavak, kifejezések pontosabb, helyesebb használatában is. A HONOR készülékek nem csak a felhőből elérhető, tehát internetkapcsolattal alkalmazható AI-jal dolgoznak, hanem már a készülékre van telepítve. Így rengeteg minden automatikusan elérhető, és a fejlődés is személyre szabott: például, ha fordítóprogramot alkalmazunk. A HONOR esetében a szándékalapú működés egyik formája a Magic Portal. A funkció segítségével a komplex folyamatok egy vagy párlépéses feladatokká alakíthatók: például a másoktól üzenetben kapott adatokhoz társíthat a készülék automatikusan alkalmazásokat – ha szeretnénk. Egy címre bökve feldobhatja a Google Mapset, míg egy termék fotójánál elvihet egyenesen az üzletre, ahol meg is rendelhetjük. Fontos kiemelni, hogy ez régiónként eltér, és lehet, hogy Magyarországon – egyelőre – kevesebb funkció érhető el, mint máshol. Ezzel párhuzamosan azonban folyamatosan fejlődik a rendszer, és minél többen használják, illetve mi magunk minél többet alkalmazzuk, annál „okosabb”, pontosabb és hatékonyabb lesz.

A HONOR AI-jal segíti az összekapcsoltságot is. Magic Ring funkciója abban segít, hogy zökkenőmentesen kapcsolhassunk össze különböző HONOR készülékeket: okostelefont, tabletet, vagy a nálunk még egyelőre nem elérhető laptopot. Ilyenkor szinte egy eszközzé válnak a különböző platformok, és egy nagy rendszerként kezelhetjük őket. Elkezdhetünk egy szerkesztést az egyik gépen, hogy aztán folytassuk a másikon. Ennek fontos része a MagicOS operációs rendszerek harmonizációja, ami lehetővé teszi az egyébként komplex összekapcsolás egyszerűsítését. Az ilyen hálózatok pedig nemcsak a produktivitás, hanem a szórakozás és egyéb feladatok közben is jól jöhetnek, elvégre könnyebb egy ökoszisztémán belül egységesen végezni tennivalóinkat, mint babrálni az egymással talán kevésbé kompatibilis rendszerekkel.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább
Hirdetés Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Facebook

Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Friss