Egészség

A Microsoft már nem tart a koronavírustól

Bár még nem jelenthetjük ki teljes bizonyossággal, hogy vége a koronavírus-járványnak, a Microsoftnál optimisták: ősszel visszatérnek a fizikai rendezvényhez.

A koronavírus-járvány kitörése után a Microsoft is az akkor divatos utat követte: 2020 áprilisában virtuálissá (digitálissá) tette összes belső és külső eseményét. Úgy tűnik, immár nem tartanak annyira a járványtól, a legújabb hírek szerint ugyanis újra valóságos, fizikai rendezvényt tartanak októberben. (Azt egyelőre még ne tudni, hogy a Microsoft hogyan védené a látogatókat, kell-e maszkot viselni, esetleg kér-e oltási igazolást.)

A fejlesztők és informatikai szakemberek éves konferenciájára október 12. és 14. között kerül sor Seattle-ben, korlátozott létszámmal. Regisztrációra valamikor augusztus vége felé lesz lehetőség, azonban a Microsoft már most arra biztatja az érdeklődőket, hogy regisztráljanak annak érdekében, hogy azonnal értesüljenek a regisztráció kezdetéről.

A fizikai részvétel mellett majd online is elérhető a rendezvény (ez ingyenes lesz), és angolul, franciául, németül, japánul, spanyolul és mandarinul lehet majd hallgatni az előadásokat, illetve a Microsoft még 28 mesterséges intelligencia kezelte nyelvet kínál, hogy minél több résztvevőt tudjon bevonni.

A Microsoft már megosztotta, hogy mire számíthatnak azok, akik a személyes konferenciát választják. A digitális résztvevőkkel megosztandó előadásokon és tartalmakon kívül a Seattle-i Kongresszusi Központ résztvevői az ígéretek szerint közvetlenül értesülhetnek a Microsoftnak a partner technológiai újítókkal és szakértőkkel való együttműködéséről. Részt vehetnek a Microsoft és a partnerek vezetői által szervezett helyszíni fórumokon. Ezek mellett különféle termékbemutatókat is láthatnak, amelyek a termelékenységre és az együttműködésre, az intelligens üzleti alkalmazásokra, az ügyfélbetekintésekre, az új termék- és szolgáltatásinnovációkra, a mesterséges intelligenciára és az automatizálásra, az IoT-re, a vegyes valóságra, a végpontok közötti biztonságra, a fenntarthatóságra, az iparág-specifikus felhőszolgáltatásokra összpontosítanak.

A Microsoft Ignite konferenciát néhány nappal a Surface 10. évfordulója előtt rendezik. Ennek kapcsán várható, hogy a redmondiak komoly újdonságokkal készülnek hardverfronton. Új Surface Book is várható, valószínűleg jelentős átdolgozással, bár ez egyelőre nyilván csak pletyka. Úgy tudni, hogy a közelgő Surface modellek a Windows 11 22H2 verziójával érkeznek majd.

Forrás: HVG

Friss