Egészség

Mentálhigiénés program indul pedagógusoknak

A felgyorsult világban folyamatosan szembe kell nézni a kiszámíthatatlansággal, és egyre nagyobb kihívást jelent megtalálni a lelki egészség alapját, az egyensúlyt.

A Yettel digitális oktatási programja, a ProSuli ezért úgy döntött, Mentális Egyensúly Programot indít, hogy segítse az iskolákat a mentális egészség elérésében, megőrzésében.

Önreflexió, digitális jóllét, fejlődési szemléletmód, stresszkezelés, hatékony kommunikáció, az érzelmi intelligencia fejlesztése. Csak néhány azon készségek közül, amelyek segítenek megküzdeni a mindennapok kihívásaival. Habár rengeteg különböző elképzelés létezik arról, milyen jövőt képzelünk magunknak és az utánunk következő generációnak, a társadalom jóllétével kapcsolatban a legtöbben egyetértenek. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetnek (OECD) a tanulás jövőjével kapcsolatos iránymutatása 2030-ra a jóllét elérését célozza meg. Ehhez nélkülözhetetlen azon kompetenciák elsajátítása, amelyek abban segítenek, hogyan reagáljunk jól az élet ma már elkerülhetetlen velejárójára, a változásra. Ugyancsak döntő fontosságú az érzelemkezelés, valamint az oktatás folyamatként történő értelmezése.

A Yettel digitális oktatási programja, a ProSuli, Mentális Egyensúly Programot indít, amelynek célja, hogy támogassa az iskolákat a lelki egyensúly elérésében, megőrzésében.

„A mentális egyensúly megtalálása nem csupán a digitális tudatosság szempontjából fontos. Abban szeretnénk módszertani segítséget nyújtani a pedagógusoknak, hogy olyan készségeket és gyakorlatokat szerezzenek, amelyekkel képesek maguk és a diákok érzelmi jóllétét erősíteni. Úgy gondoljuk, a tanárok ilyen formában történő támogatása az eredményességhez és a következő nemzedék sikeréhez is hozzájárulhat”

 – mondta el Varga Krisztina pedagógus, a ProSuli mentálhigiénés szakértője.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss