Nanotechnológiával a vitaminok még jobbak lehetnek
Kiürült vitaminraktárak, „kopogtató” tavaszi fáradtság… A technológiai újításoknak köszönhetően egyre hatékonyabb módjai vannak már az eredményesebb vitamin bevitelnek.
A nanotechnológia betört a gyógyszer- és élelmiszeripar területére is, lehetővé téve, hogy a természetes összetevők tartós, nagymértékben felszívódó kivitelben kerüljenek a felhasználókhoz a liposzómás technológia révén.
Töltsd fel a vitaminraktáraidat!
Az egészséges étrend és életmód fontos a vitaminraktárak feltöltéséhez. Ne lepődjünk meg, ha a téli időszak vége felé a kevesebb napos óra, a zöldség és gyümölcs felhozatal szűkössége miatt február végére fáradékonyabbnak, rosszabb kedvűnek érezzük magunkat. A dietetikusok szerint tél végére lassulhat az anyagcserénk az energiadúsabb, de vitaminszegényebb ételek következtében. Szóval az egészségmegőrzés érdekében érdemes egész évben kiegyensúlyozottan táplálkozni és szükség esetén étrend kiegészítőket is fogyasztani.
Nanotechnológia – világújdonság
Nemcsak a magyar piacon, hanem a világ minden táján újdonságnak számít, hogy a laboratóriumokból, a tudományos cikkekből a mindennapjainkba is megérkezett a nanotechnológia. A speciális eljárások haszna elsőként a daganatos megbetegedések elleni küzdelemben és a vakcina fejlesztésben mutatkozott meg, de ma már számos fejlesztés zajlik, hogy az élelmiszeriparban is hasznosulhassanak azok az előnyök, melyeket ez a technológia kínál.
Miért jobb, ami liposzómás?
A liposzómás étrend-kiegészítők, ha a hagyományos eljárással készült társaikkal vetjük össze őket, számos előnnyel járnak. Ezek a molekulák ugyanis képesek arra, hogy az emberi emésztőrendszert elkerülve, közvetlenül ott hasznosuljanak, ahol a legnagyobb szükség van a jelenlétükre. Vagyis sokkal célzottabban és hatékonyabban használhatóak fel az egészségmegőrzésben. Mit jelent ez a felhasználó szempontjából? Hogy olyan készítményeket használhat, amelyek szinte teljes mértékben felszívódnak a normál vitaminoknál megszokott 15-20 százalékos hasznosulással szemben. Szakértők szerint tehát a szervezetbe bevitt vitaminoknak nagyobb felszívódása, ún. sejtszintű biohasznosulása érhető el velük.
A liposzómáké a jövő
A világ vezető gyártóinak ma már sokféle készítménye elérhető Magyarországon, melyek a legmodernebb módszerekkel készülnek. Ráadásul ma már kemény kapszula formájában is elérhetőek a liposzómás vitaminok, így a vegán étrend követői is bátran alkalmazhatják, hiszen a lágy kapszulákkal szemben ezekben nincs állati eredetű segédanyag.
„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy világelsők között járunk a liposzómás technológiával készülő étrend-kiegészítők fejlesztésében, előállításában. Kutatóink azon dolgoznak, hogy az egészségmegőrzés szolgálatába állítsuk az aktív növényi hatóanyagok és a nano mérettartományba eső liposzómás összetevők kombinációját.”
– emelte ki Anar Gahramanzade, az egyik liposzómás nanotechnológiával foglalkozó biotechnológiai cég, a Supreme Pharmatech hazai ügyvezetője. A szakember azt is hozzátette, hogy a becslések szerint a biztató eredményeknek köszönhetően az évtized végére a liposzómás nanotechnológia forradalmian fogja átalakítani az étrend-kiegészítők piacát és a gyógyszergyártásban is dominánssá válhat ez a technológia.
Állati újdonságok – állati vitaminok
Az étrend-kiegészítő gyártók nemcsak humán területen érnek el komoly eredményeket, a termékek az állatgyógyászatban is megjelentek és egyre több házikedvenc számára biztosítanak a liposzómás nanotechnológiával gyártott készítmények jól hasznosuló megoldást az étrend-kiegészítésben. Az ilyen típusú készítmények Magyarországon is elérhetőek lesznek az egészségmegőrzés és betegségmegelőzés elkötelezett hívei számára, akik fontosnak tartják a társállatok jólétét és a környezetvédelmet is.
További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!