Egészség

Sokoldalúan használható készülékek légzőszervi panaszok esetén: az inhalátorok

Az inhalátorok széles körben alkalmazhatók többféle légzőszervi megbetegedés esetén kiegészítő kezelésként. Ezek a praktikus eszközök főként az őszi-téli időszakban lehetnek segítségünkre, amikor gyakoribbá válnak a náthás és influenzás fertőzések.

Természetesen nem csupán a hidegebb időben vehetjük hasznukat, ugyanis allergia, asztma és számos olyan légzőszervi panasz esetén is alkalmazhatók, amelyek jelentősen megnehezítik a mindennapokat.

Érdemes körülnézni a Rehaker.hu inhalátorainak széles választékában, itt ugyanis kompresszoros és ultrahangos készülékek is megtalálhatók, ha pedig gyermek számára keresünk terméket, több állatfigurás modell is elérhető.

Milyen esetekben javasolt az inhalációs kezelés?

Kifejezetten ajánlott a náthás, influenzás időszakban, ugyanis enyhülést tapasztalhatunk az orrdugulásban, valamint a köhögési inger is mérséklődik. Az inhalációs terápia segít a váladék felhozásában, így elkerülhető a pangás és az ebből fakadó szövődmények, mint például arcüreggyulladás.

Különféle légzőszervi panaszok esetén javasolt, alsó és felső légúti megbetegedések kiegészítő terápiájaként, az inhalátorokat alkalmazhatjuk vírusos fertőzések, allergia, asztma, hörghurut, az orrmelléküregek gyulladásainak megelőzése céljából, valamint a tünetek enyhítésére.

Legnagyobb előnyük, hogy otthonunk kényelmében használhatjuk őket, nem igényelnek speciális szaktudást vagy szakemberi koordinációt. Használatukkal elejét vehetjük a további szövődményeknek, így nagy eséllyel hamarabb regenerálódhatunk.

Ajánlott továbbá az allergiás szezonban is, hiszen sokkal elviselhetőbbé, enyhébbé válnak a panaszok. Ugyanakkor rekedtség esetén is segítségünkre lehetnek ezek a hasznos készülékek.

Melyek az előnyeik?

Az inhalációs berendezések számos előnyt tartogatnak számunkra, egyrészt már az is hatalmas segítség, hogy sokoldalúan használhatóak, másrészt az alkalmazásuk is egyszerű és kényelmes, ráadásul beszerezhetünk ultrahangos és kompresszoros berendezést is, igényünknek megfelelően.

Remek választás például a Rehaker.hu kínálatában kapható Vivamax kompresszoros inhalátor, amely tartalmaz tárolórekeszt is. Nagy teljesítményű kompresszorral rendelkezik, amellyel megoldható a folyékony gyógyszer és a sóoldat porlasztása apró szemcsékké. Orrszondával és arcmaszkkal is használható, ezen tartozékait pedig higiénikusan eltárolhatjuk a tartórekeszében.

Praktikus megoldás a légzőszervi panaszok enyhítésére

Az inhalációs kezelés mellett szól, hogy a terápiás szer célzottan eljuttatható a kezelendő területre, kényelmesen, otthonunkban is megoldható, idősek és gyermekek is bátran használhatják ezeket a készülékeket. A magunk ütemében lélegezhetjük be az aeroszolt, nem kell megtanulni speciális légzési technikát.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss