Egészség

Nővérhívó rendszer kiépítésével támogatta a Hankook a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházat

Dolgozói kezdeményezésre támogatta a Hankook Tire Magyarország Kft. a nővérhívó rendszer kiépítését a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház Sebészeti Osztályának mindkét szárnyában.

Az eszközök beszerzését és telepítését is fedező több mint 4,6 millió forintos adományt a vállalat idén januárban juttatta el az egészségügyi intézménynek, ezt követően indulhatott meg a beszerzés és a kivitelezés, amely májusban zárult le teljes egészében.

Az újonnan kialakított rendszer nagyban megkönnyíti a betegellátást, segíti a nővérek munkáját és hozzájárul a fekvőbetegek biztonságához.

Ez azért is különösen fontos, mert a Szent Pantaleon városi kórház státusza ellenére szerteágazó szakmai palettájával egy kisebb megyei kórház feladatait látja el: az intézmény 130 000 ember területi ellátásáért felel, 17 fekvőbeteg-ellátó és 52 járóbeteg-ellátó szakmában végez gyógyító és rehabilitációs tevékenységet, 493 aktív és 188 krónikus ágyon gondoz pácienseket.

A helyi kórház munkáját a Hankook már korábban is többször támogatta: 2019-ben lélegeztetőgépet vásároltak az intézménynek, részt vettek a szülészeti osztály felújításában, a Covid-járvány idején pedig nagy mennyiségű védőfelszerelést adományoztak.

„A Hankook számára kiemelten fontos a helyi közösségek támogatása, az, hogy lokálisan tegyünk a fejlődésért és hozzájáruljunk egy jobb, élhetőbb környezet kialakításához. Területi illetékessége miatt a Szent Pantaleon Kórház az az intézmény, ahová szükség esetén a legtöbb dolgozónk is fordulhat. Sok gyerek, köztük számos Hankook dolgozó gyermeke is ennek a kórháznak a falai között jön a világra. Így megtiszteltetés számunkra, hogy a magunk eszközeivel hozzájárulhatunk a kórház dolgozóinak lelkiismeretes munkájához, és az itt gyógyulók kényelméhez”

– mondta Hongsuk Lee, a Hankook Tire Magyarország Kft. HR igazgatója.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss