Egészség

Hogyan ápold a bőrödet, avagy milyen arcápolási rutint alakíts ki?

Bár köztudott, hogy a szépség szubjektív, és belülről fakad, mégis sokat tehetünk megfelelő bőrápoló készítmények és egy jól, valamint az arcbőr állapotának megfelelően kialakított rutin alkalmazásával. A fejlett technológiai eljárásoknak köszönhetően ma már gyerekjáték az arcbőr ápolása és védelme!

Mivel az arc bőre az egyik, a környezeti hatásoknak és az időjárásnak leginkább kitett bőrfelület, amellyel mások elsőként szembesülnek, fontos, hogy a korunknak, a problémáknak és az állapotának megfelelően ápoljuk. Ha a tudatos szépségápolás híve vagy, biztosan előnyben részesíted a káros, irritáló összetevőket nem tartalmazó natúr kozmetikumokat. Mindenki másnak is ezt ajánljuk, illetve a MediNatural természetes arcápoló készítményeit, amelyek között minden bőrtípusra és problémára találsz megoldást. Cikkünkből megtudhatod, mire figyelj, hogyan alakítsd ki az ideális bőrápolási rutint!

Az egészséges bőr szép

A fiatalság megtartása sem bőrápoló kozmetikumokkal, sem esztétikai beavatkozásokkal nem lehetséges, azonban nagyon is sokat tehetünk az egészsége és szépsége minél tovább történő megőrzése érdekében. Az öregedéshez kapcsolódó biológia folyamatok visszafordíthatatlanok, ugyanis a kulcsfontosságú fehérjék, enzimek, molekulák termelődése az életkor előrehaladtával már a 20-as éveink közepétől fokozatosan csökken. A ráncok kialakulásában és elmélyítésében különböző külső környezeti tényezők, valamint az egészségtelen életmód, a stressz és rossz szokásaink is szerepet játszanak, ahogyan a bőrápolási szokások is.

Különösen az arc és a dekoltázs bőre vékony, és az extrém hőmérsékleteknek, napfénynek, kitett rész körültekintő ápolást igényel, itt mutatkoznak meg ugyanis először az öregedés jelei. A hatékony bőrápolás legfontosabb feladata a megelőzés, amely a megfelelő készítményekkel és az optimális bőrápolási rutin rendszeres alkalmazásával biztosítható.

Hogyan alakítsd ki az ideális rutint?

Ha gyors és látványos eredményeket szeretnél, ne az életkorodnak, hanem a bőrtípusodnak és az aktuális bőrállapotodnak megfelelően alakítsd ki a kezelési sort!

Bármilyen típusú is a bőröd, az egyes rutinok a főbb lépésekben megegyeznek, a bőr alapos tisztítását, gyengéd hámlasztását, hidratálását és táplálását foglalják magukban, természetesen a bőr típusának megfelelő hatóanyagú készítményekkel. A reggeli és az esti rutin is elengedhetetlen. Bőrproblémák esetén mindig az okok felderítésével kezdd, és csak ezek tudatában válassz összetevőket, kozmetikumokat! Részesítsd előnyben a natúr készítményeket, azok ugyanis nem tartalmaznak irritáló összetevőket, így érzékeny vagy problémás bőr esetén is bátran használhatók.

A tisztítástól a táplálásig

A reggeli és az esti rutin némileg eltér, de főbb lépéseiben megegyezik. A reggeli kezelés alkalmával inkább a hidratáláson és a fényvédelmen van a hangsúly, az esti rutinban viszont fontosabb szerepet kap a tisztítás, a hámlasztás és a táplálás.

A szépség és a fiatalság megőrzése érdekében ne feledkezz meg a bőr külső-belső hidratálásáról, tápláló hatóanyagokkal történő ellátásáról.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss