Egyéb kategória

Nemsokára kigördül a Windows 10 22H2

A csomag felhasználói szemmel észrevehető fejlesztéseket nem hoz a Windows 10 működésébe, mindössze megnöveli annak verziószámát.

A múlt hét folyamán menetrendszerűen megérkezett a Windows 11 operációs rendszer első, nagy frissítéscsomagja, mely a Microsoft vadonatúj felhasználói felülettel ellátott operációs rendszerét javarészt az egyébként is új külső alatt finomította.

A redmondi cég egyben megerősítette, hogy a tervek szerint októberben válik letölthetővé a Windows 10 22H2 is, de akik friss funkciók özönére számítanak, azoknak csalódniuk kell. A fejlesztők közlésük szerint már nem bővítik jelentősebb új fejlesztésekkel a 10-es Windows-t, inkább a Windows 11-re csoportosítják erőforrásaikat, így az operációs rendszer előző verziójának ráncfelvarrása hibajavításokat és kisebb finomításokat hoz csak. A Microsoft még 2025-ig támogatja a Windows 10-et, de már csak javítások érkeznek hozzá.

A Windows 11 frissítése már kicsit átgondoltabban zajlik, minden eddigi hasonló frissítésnél kisebb csomagban érkezik, illetve ennek megfelelően gyorsabban is települ. Ez alapvetően összehangban van a Microsoft idén év elején bejelentett törekvésével, miszerint a jövőben a fontosabb új funkciókat gyorsabban és problémamentesebben igyekszik majd eljuttatni a felhasználókhoz.

Forrás: HWSW


Windows 10 frissítése

Ha a Windows 10 2021. novemberi frissítés készen áll az eszközére, a Windows Update lapról tölthető le. Válassza ki az Önnek leginkább megfelelő időpontot a frissítés letöltéséhez. Ezután újra kell indítania az eszközt, és el kell végeznie a telepítést. Ezt követően az eszköz 21H2-es verziójú Windows 10 fog futni. (Ha ellenőrizni szeretné, hogy a 2021. novemberi frissítés már fut-e, válassza a Frissítési előzmények megtekintése lehetőséget a Windows Update beállítások lapján.) További segítség a Microsoft oldalán itt olvasható.

Windows 11 frissítése

A Windows 11 funkcióit folyamatosan bővítik és frissítik, és ezek mindegyike (beleértve a főbb frissítéseket is) az eszközre a Beállítások Windows Update oldaláról érkezik. A Windows tudatja Önnel, ha újra kell indítania az eszközt a frissítés befejezéséhez, és kiválaszthatja, hogy melyik időpont a legmegfelelőbb a frissítés befejezéséhez.

A legújabb Windows-frissítés Windows 11 22H2 -es verzió, más néven a Windows 11 2022 -es frissítés. További segítség a Microsoft oldalán itt olvasható.

Friss