Egyéb kategória

World Robot Olympiad Világdöntő Panama 2023

A 2023-as World Robot Olympiad Világdöntő Közép-Amerika legdélibb államában, a Panamai Köztársaságban kerül megrendezésre november 7. és 9. között. Az egzotikus helyszínre 81 országból közel 3000 résztvevő és több mint 400 csapat érkezett a világ minden tájáról. Hazánkat 5 csapat képviseli az idei világversenyen,

3 korosztályban és 3 kategóriában. Az eseményen a csapattagokon és csapatvezetőkön kívül összesen 8 nemzetközi tapasztalattal rendelkező magyar bíró felügyeli a versenyt.

Elkezdődött az idei World Robot Olympiad (WRO) Világdöntő. Panamavárosban, a Convention Centerben gyűltek össze a robotika ifjú kiválóságai, hogy kiderüljön, idén melyik csapatok bizonyulnak a legjobbaknak.

Az idei szezon témája: “Connecting the world”

A három nap során a résztvevőknek az alap kihíváson túl extra kihívást is kell teljesíteniük, illetve meglepetés szabállyal is nehezítik a bírók a dolgukat.

A versenyen résztvevő csapatok 8-19 éves korú fiatalokból állnak, akik 4 különböző kategóriában versenyeznek: RoboMission, RoboSports, Future Innovators és Future Engineers. A verseny számos valós problémán alapuló feladatot tartalmaz, melyeket a csapatoknak az előre megtervezett és programozott robotjaik segítségével kell megoldaniuk. Az Edutus Egyetem támogatásával Magyarországot 5 csapat képviseli a nemzetközi robotika és programozási világversenyen. RoboMission kategóriában 3 csapat kvalifikálta magát, elementary, junior és senior korosztályban is indul 1-1 csapat. RoboSports kategóriában hazánk 1 csapattal vesz részt a versenyen, Future Innovators kategóriában pedig szintén 1 csapat indul junior korosztályban.

A versenyen résztvevő csapatok 8-19 éves korú fiatalokból állnak, akik 4 különböző kategóriában versenyeznek: RoboMission, RoboSports, Future Innovators és Future Engineers. A verseny számos valós problémán alapuló feladatot tartalmaz, melyeket a csapatoknak az előre megtervezett és programozott robotjaik segítségével kell megoldaniuk. Az Edutus Egyetem támogatásával Magyarországot 5 csapat képviseli a nemzetközi robotika és programozási világversenyen. RoboMission kategóriában 3 csapat kvalifikálta magát, elementary, junior és senior korosztályban is indul 1-1 csapat. RoboSports kategóriában hazánk 1 csapattal vesz részt a versenyen, Future Innovators kategóriában pedig szintén 1 csapat indul junior korosztályban.

A WRO Világversenyre az Edutus Egyetem kötelékéhez tartozó East Central European Network, azaz a Kelet-Közép Európai Hálózat további 9 országából is delegáltak csapatokat a helyi szervezők. A hazai csapatokkal együtt a versenyen résztvevő 351 csapat közül összesen 91 csapat vesz részt a világversenyen az idei szezonban, az Edutus Egyetem támogatásával.

A versenyen a csapattagokon és csapatvezetőkön kívül összesen 18 nemzetközi tapasztalattal rendelkező bíró is képviseli a Kelet-Közép Európai Hálózatot, közülük 8 bíró hazánkból került kiválasztásra. Külön öröm, hogy a RoboSports kategória főbírója Flieber Ádám, aki szintén hazánkat képviseli a versenyen.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss