Gazdaság

Névjegyet cseréltünk egy kobottal a Mach-Tech szakkiállításon!

Az egykor távolinak és megfoghatatlannak tűnő csúcstechnológiai eljárások mára elérhető közelségbe kerültek, a mindennapok részévé váltak.

Az Ipar 4.0 kulcsfontosságú technológiai irányzatai és legfrissebb újításai ismét teret kapnak május 14. és 17. között a Mach-Tech és az Ipar Napjai szakkiállítás-együttes rendezésében, a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

Az ország legkomolyabb ipartechnológiai kiállításán a Universal Robots is jelen van különleges installációjával.

A négynapos esemény során komplex megoldásokat kínálnak kis-, közép- és nagyvállalatok számára. A kiállítók kiemelt érdeklődés mellett mutatják be az Ipar 4.0 legújabb megoldásait, különös tekintettel az automatizálásban és az ipari elektronikában rejlő fejlődési irányokra, az egymással kommunikáló intelligens gépekre, az önbeállító gyártási folyamatokra és a rendkívül hatékony tömeggyártásra.

A kétévente megrendezett kiállításon szakmai újdonságokkal, költséghatékony ipari megoldásokkal ismerkedhetnek meg a látogatók, ahol 4 pavilont megtöltve 20 ország több mint 550 vállalata állítja ki legújabb technológiai vívmányait. Az érdeklődők átfogó képet kaphatnak az ipari ágazatok jelenlegi kínálatáról, lehetőségeiről és a jövőbeni fejlesztésekről.

A kiállítók között szerepel a dán Universal Robots is, méghozzá különleges trükkel. A bemutató keretében egy SKF Liftkit emelőn lévő UR10-es robotkar és egy OnRobot megfogó névjegyet vesz el a vendégektől, amelyért cserébe tollat ad. A megfogó beépített intelligens vezérléssel érzékeli a tevékenységet és reagál arra, amikor egy munkadarabot szeretnénk elvenni a robottól (az installáció az A pavilon 301D standján tekinthető meg).

A Universal Robots további bravúros előadással készül, egy másik alkalmazásban egy UR3-as robotkar CNC-gépkiszolgálást fog imitálni, az alkatrészeket pedig egy EasyRobotics termékről, a ProFeederről fogja elvenni. A ProFeeder olyan munkadarab-adagoló, amely kész és költséghatékony megoldást kínál akár már kisebb cégek automatizálási feladatainak elindításához is.

„A Universal Robots-nál arra törekszünk, hogy célravezető megoldásokat ajánljunk a vállalatok automatizálással kapcsolatos kihívásaira. 15 kobottal veszünk részt az expon, melyek számos területen segítik a munkát, hegesztenek vagy akár minőségellenőrzést végeznek. Számos opció létezik a gyártással kapcsolatos problémák leküzdésére, ezért robotkarjaink fejlesztésénél mindig a termelékenység növelését, a minőséget és a versenyképességet tartjuk szem előtt”

– mondta el a helyszínen Mert Okumus, a Universal Robots magyarországi üzletfejlesztési menedzsere.

Friss