Gazdaság

Gamer sztárokkal mérték össze tudásukat a Szent László Kórház gyermek csontvelő-transzplantációs osztályának betegei

Gamer sztárokkal mérték össze tudásukat a Szent László Kórház gyermek csontvelő-transzplantációs osztályának betegei

10 éves jubileumát ünnepli a UPC Falakon át programja, amelynek keretein belül a vállalat már 12 intézményben segít díjmentes szélessávú internettel és digitális TV szolgáltatással könnyebbé tenni beteg gyermekek kórházban töltött idejét.

Az évforduló alkalmából a UPC megemeli a program keretében biztosított internetcsomagok sebességét, és emellett egy különleges meglepetéssel is megajándékozta a Szent László Kórház gyermek csontvelő-transzplantációs osztályának betegeit: június 1-jén – ha csak virtuálisan is, de – részt vehettek a PlayIT Show-n, hiszen a gyerekek az internet és a telepített eszközök segítségével a PlayIT-en résztvevő gamer YouTuberekkel és a látogatókkal mérhették össze az Xbox tudásukat a kórházból.

A kórházakban kezelt, súlyosan beteg gyermekek gyógyítása hosszú és megterhelő folyamat. Ebben a nehéz időszakban a gyermekeknek sokszor heteket vagy akár hónapokat kell családjuk, szeretteik nélkül, a külvilágtól elzárva tölteniük. A UPC ezért döntött úgy 2009-ben, hogy elindítja a Falakon át programot, és oda viszi el a szélessávú internetet és digitális kábeltévészolgáltatást, ahol a legnagyobb szükség van rá: a korlátozott erőforrásokkal rendelkező csecsemő- és gyermekosztályokra.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy immáron 10 éve sikeresen működik a Falakon át program, amelynek keretében 12 intézménybe, közel 40 helyszínre juttattuk el díjmentesen a szélessávú internetet és a kábeltévé szolgáltatást. Bízunk benne, hogy ha csak kicsit is, de javítani tudunk ezzel a gyerekek közérzetén, kellemesebbé tehetjük a kórházban eltöltött időt és megkönnyíthetjük a külvilággal, hozzátartozókkal és barátokkal való kapcsolattartást”

– mondta Kozma Zsolt, a UPC Magyarország vállalati kapcsolatok igazgatója.

A UPC a Szent László Kórházat és az ennek részeként működő, csontvelő-transzplantáción átesett gyermekekkel és családjukkal foglalkozó Démétér Házat is ellátja szélessávú internettel a Falakon át keretében. A program 10. évfordulója alkalmából ezért a vállalat úgy döntött, különleges módon ünnepel, és meglepi a Ház még kezelés alatt álló és már gyógyult gyerekeit, és virtuálisan elviszi őket a PlayIT Show-ra, hazánk egyik legnagyobb, évente megrendezésre kerülő gamer rendezvényére.

A rendhagyó Falakon át szülinapon a kórház kisbetegeivel nemcsak a látogatóknak és az újságíróknak volt lehetősége játszani, hiszen 4 ismert gamer YouTuber, DoggyAndi, IcBlueBird, Kovács „Videojáték” Zsolti és Szalay Isti is beszállt a SpeedRunners megmérettetésbe. A kitelepített konzolok segítségével a gamerek és a látogatók több órán keresztül játszhattak a gyerekekkel, akikkel videóhívással tartották a kapcsolatot.

„Az onkológiai kezelések nemcsak megterhelők, de gyakran el is húzódnak, a gyerekek pedig így hosszú időt töltenek el távol az otthonuktól, pont akkor, amikor a legnagyobb szükségük van szeretteik támogatására. Hálásak vagyunk a UPC-nek, hiszen a Falakon át programnak köszönhetően a gyerekeknek lehetősége van kapcsolatot tartani barátaikkal, családjukkal a látogatási időn kívül is, az osztályon eltöltött idő pedig így egy kicsit könnyebben telik. A Falakon át szülinapi programja maradandó emlék lesz a gyerekeknek, hiszen sokaknak nem lett volna lehetősége eljutni egy hasonló rendezvényre”

– mondta az esemény Dr. Kriván Gergely osztályvezető főorvos, a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat elnöke.

Friss