Gazdaság

A Visa Alapítvány 210 millió dollárt fordít a kis- és mikrovállalkozások támogatására

Valamint a COVID-19 elleni azonnali segítségnyújtásra

A Visa Alapítvány két, összesen 210 millió dollár értékű, kis- és mikrovállalkozásokat támogató program indulását jelentette be. A programok igazodnak az Alapítvány hosszú távú céljaihoz – a nők gazdasági szerepvállalásának elősegítéséhez, a befogadó gazdasági fejlődéshez, valamint a COVID-19 terjedése miatt a helyi közösségeknél kialakult akut hiányok kezeléséhez.

Az első, 10 millió dolláros program a COVID-19 ellen élvonalban küzdő jótékonysági szervezeteknek nyújt azonnali sürgősségi segítséget – közegészségügyi és élelmezési segítséget, mind az öt földrajzi régióban, ahol a Visa jelen van: Észak-Amerikában; Latin-Amerikában és a Karib-térségben; Európában; az Ázsia és Csendes-óceáni térségben; valamint Közép-Európában, a Közel-Keleten és Afrikában.

„A közösségek egyre inkább érzékelik a COVID-19 folyamatos terjedésének hatásait, és azonnali támogatásunkra szorulnak”

– mondta Al Kelly, a Visa elnök-vezérigazgatója.

„Globális vállalatként, amely egyben helyi vállalkozásként is működik, felismerjük ezeket az igényeket. Továbbá elkötelezettek vagyunk a hosszú távú fellendülés iránt, és továbbra is kutatjuk azon lehetőségeket, amelyekkel élénkíthetjük a gazdasági tevékenységet összhangban küldetésünkkel, segítséget nyújtva az egyének, a vállalkozások és a gazdaságok fejlődésében. „

A második program egy ötéves, 200 millió dolláros stratégiai kötelezettségvállalás a kis- és mikrovállalkozások támogatására a nők gazdasági fejlődésének elősegítésére összpontosítva szerte a világon. Ez a lépés kibővíti a Visa Alapítvány kis- és mikrovállalkozásokat támogató tevékenységét globálisan. A Visa Alapítvány támogatása tőkét juttat civil szervezetek, valamint kis- és mikrovállalkozásokat támogató befektetési partnerek számára.

A kis- és mikrovállalkozások képezik a globális gazdaság gerincét. Világszerte a vállalkozások több mint 90%-át teszik ki, és a globális foglalkoztatás 50–60%-át adják. A nők tulajdonában lévő kis- és mikrovállalkozások finanszírozásában 300 milliárd dolláros éves forráshiány áll fenn, amely a koronavírus miatt kialakuló jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben várhatóan tovább fog növekedni.

“Most, még inkább, mint valaha, fel kell gyorsítanunk a gazdasági növekedés előmozdításában élenjáró kisvállakozásoknak nyújtott támogatásokat”

– mondta Kelly.

„Mivel sok kis- és mikrovállalkozás tulajdonosa nő, a nők gazdasági fejlődését támogató továbbgyűrűző hatás jön létre, amely véleményünk szerint az egyik leghatékonyabb módja a nemek közötti egyenlőség elérésének, a szegénység csökkentésének és az inkluzív gazdasági fejlődés előmozdításának.”

A 200 millió dolláros kis- és mikrovállalkozói program révén a Visa Alapítvány 60 millió dollár támogatást nyújt kis- és mikrovállalkozások tulajdonosait – köztük női vállalkozókat – támogató civil szervezeteknek minden olyan régióban, ahol a Visa jelen van. Továbbá a Visa Alapítvány 140 millió dollárt fog elkülöníteni azon befektetési partnereivel, amelyek pozitív társadalmi és pénzügyi hozamot nyújtanak a kis- és mikrovállalkozások számára.

„A kétszáz millió dolláros új pénzügyi forrás alátámasztja folyamatos elkötelezettségünket a kis- és mikrovállalkozások támogatása iránt, különös tekintettel a nők globális gazdasági szerepvállalására”

– mondta Graham Macmillan, a Visa Alapítvány elnöke.

“Amikor a nők előrelépnek, a közösség is fejlődik. Tudjuk, hogy ez most aktuálisabb, mint valaha, hiszen a globális gazdaság talpraállásra és újjáépülésre törekszik.”

További információk:

Friss