Gazdaság

Adományokkal segíti a koronavírus elleni küzdelmet a Design Terminal

Alapítványt, segélyszervezetet és civil kezdeményezést segít azonnali, 2,5 milliós pénzadománnyal az innovációs ügynökség. 

Másfél millió forinttal támogatja a Design Terminal a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetet. A karitatív közösség ezekben a hetekben azok megsegítésére fókuszál, akiket otthon és tartalék nélkül ért a világjárvány. A szervezet átmeneti otthonokat tart fent olyan családok számára, akik valamilyen okból elvesztették lakhelyüket. A Design Terminal támogatása az egyik ilyen miskolci otthon egy havi ellátást tudja biztosítani. Ebben a házban jelenleg negyven fő él, akik számára különösen nehéz a mostani helyzet.

Ötszázezer forinttal az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítványt is segíti a Design Terminal. Az alapítvány a közel félmillió magyar, egyszül?s család boldogulását támogatja. A támogatásból élelmiszert, tisztítószereket tartalmazó csomagokat állítanak össze azok számára, akik a válság eredményeként bevétel nélkül maradtak a gyermekeikkel.

Szakmai küldetését szem előtt tartva „az innovatív Magyarországért” is tesz az ügynökség azzal, hogy további ötszázezer forintot ajánlott fel a 3D nyomtatás a koronavírus ellen” civil összefogás számára. A Facebookon már kétezer-nyolcszáz tagot számláló kezdeményezés célja, hogy önkéntes alapon nyomtassanak plexi arcvédő pajzsokat az egészségügyben dolgozók számára. A Design Terminal adományát a csapat közvetlenül anyagköltségekre fordítja.

A Design Terminal csapata e felajánlásokkal köszöni meg a helytállást az országért erőn felül teljesítőknek, és hitet tesz amellett, hogy közös erővel sikerülni fog a kilábalás.

Friss