Gazdaság

Újfajta bankkártyát kapnak az OTP ügyfelei

A magyar piacon elsőként az OTP Bank ügyfelei használhatnak először újrahasznosított műanyagból készült bankkártyát – közölte a pénzintézet.

Az OTP tájékoztatás idézi a Magyar Nemzeti Bank adatait, melyek szerint 2021 első negyedévének végén a forgalomban lévő fizetési kártyák száma több mint 9,8 millió volt, ami közel 49 tonna műanyagot jelent, hiszen egy bankkártya hozzávetőlegesen 5 gramm műanyagot tartalmaz.

A nemzetközi színtéren már több országban elindult a fizetési eszközök zöldítése – hazánkban elsőként az OTP Bank 14-24 éves ügyfelei tesztelhetik a környezetbarát bankkártyákat. Azok a Juniorok, akik a júniustól szeptember végéig tartó időszakban nyitnak számlát, már az újfajta, 85,5 százalékban újrahasznosított műanyagból készült kártyát kapják kézhez.

A hitelintézet közölte: bízik benne, hogy a tesztidőszakban az újrahasznosított műanyag bankkártya pozitív fogadtatásban részesül, hiszen hosszabb távon – a bankkártyák digitalizálása mellett – a környezetbarát plasztikok szélesebb körű bevezetése jelenthet előremutató megoldást fenntarthatósági szempontból.

Forrás: HVG

Friss