Gazdaság

Rangos díjat kapott a BlockBen az eFinance&Fintech Festivalon

Financial Bridge Builder of the Year, vagyis „Az év pénzügyi hídépítője” kategóriában kapott díjat az eFinance&Fintech Festival konferencián a BlockBen.

Az Észtországban bejegyzett, magyar tulajdonú fintech nevéhez olyan blockchain alapú digitális pénzügyi fejlesztések kapcsolódnak, amelyek hidat képeznek a tradicionális és a digitális pénzügyi világ között. Az Észtországban bejegyzett, magyar tulajdonú BlockBen 2018-ban elnyerte Az Év Innovatív Terméke díjat a szingapúri Crypto Currency Expón, 2019-ben pedig BlockBenPay nevű innovatív fizetési megoldása bekerült a FinTechShow 10 legizgalmasabb digitális pénzügyi újdonsága közé.  A BlockBen célja az, hogy hidat képezzen a tradicionális és a digitális pénzügyi világ között. A cégcsoport blockchain alapú digitális pénzügyi eszközöket kínál.

Ezt a tevékenységet ismeri el a csütörtökön Budapesten megrendezett „A pénz jövője – eFinance&Fintech Festival” nemzetközi konferencia díja, „Az év pénzügyi hídépítője” (Financial Bridge Builder of the Year) elismerés, melyet Dr. Dávid Péter, a Magyar Nemzeti Bank pénzügyi innovációs csoportjának vezetője adott át a cégnek.

A digitális pénzügyek piaca egyre többek számára vonzó, a hagyományos pénzügyi szektor figyelmét is felkeltette. Nem véletlenül: a kriptovaluták teljes piaci kapitalizációja 2013-ban alig érte el az 1 milliárd USA dollárt (USD), napjainkban azonban mintegy 2000 milliárd USD-t ér. Ez 8 év alatt 2000-szeres növekedés. Célunk, hogy olyan pénzügyi eszközöket fejlesszünk, amelyek megteremtik a hidat a két világ között

– fogalmaz a díj kapcsán Krocsek Attila, a BlockBen üzletfejlesztési igazgatója.

A BlockBen termékei között megtalálható például 100 százalék fizikai aranyletéttel rendelkező digitális termék (BNO) vagy éppen olyan kriptoindex (BIT), amely egyszerű kriptovaluta-piaci befektetéseket tesz lehetővé. Szeptemberben indul el a kriptotőzsdei kereskedése Ethereum-blokkláncon futó terméküknek, az eBSO-nak, amely a BlockBen ökoszisztéma platform token-jeként a platform összes aranyban tartott termékének a tranzakciójából részesedik, így az arany stabilitását hatalmas növekedési potenciállal ötvözi.

Különösen élénk az érdeklődés az eBSO iránt az ázsiai piacon.

A jelentős ázsiai érdeklődésnek több oka is van. Egyrészt az arany kultúrája még mindig meghatározó ebben a térségben. Emellett cégünk rendezett, stabil jogi háttérrel, valamint komoly kereskedelmi tapasztalattal rendelkezik a teljes Európai Unión belül, eszközeink pedig átjárást biztosítanak vásárlóinknak a FIAT devizák felé is

– sorolja az előnyöket Szabolcsi András informatikai igazgató.

Friss