Gazdaság

Az Apple felfüggesztette az iPhone-ok gyártását

A beszállítólánc problémái miatt végül arra kényszerült az Apple, hogy átmenetileg felfüggessze az iPhone mobilok gyártását. Erre bő egy évtizede nem volt példa.

A Nikkei jelentése szerint az Apple a beszállítólánc nehézségei miatt arra kényszerült, hogy leállítsa az iPhone-mobilok gyártását (több napra is). Erre állítólag több mint 10 éve nem került sor – a helyzetet több jól értesültnek mondott forrás is megerősítette.

A Nikkei szerint az Apple gyártását általában ilyenkor kapcsolják extrém fokozatba, tekintettel az ünnepi bevásárlásokra. Ezúttal viszont nem látták értelmét a szivárgások szerint mindennek, ugyanis sem chipekből, sem alkatrészekből nincs elegendő, így állítólag nincs értelme a túlórának és az extra bérek fizetésének.

Az Apple októberben egyébként már csökkentette az iPhone 13 széria gyártási mennyiségét, végül pedig az iPadek kárára folytatta azt. Eredetileg 95 millió ilyen modellt gyártottak volna idén, de decemberben a célszámot 83-85 millió közöttire csökkentették.

A Nikkei szerint egyébként a fennakadásnak számos oka van: az alkatrészhiányok és megnövelt szállítási idők mellett számos környező országban lezárások vannak, gyártási nehézségek, illetve váratlan energiafelhasználási korlátozások adódhattak Kínában.

Forrás: ORIGO

Friss