Gazdaság

Megnyitja első budapesti irodáját a Cloudreach

Az egyik legnagyobb független multicloud szolgáltató bejelentette első budapesti irodájának megnyitását. Az első évben a vállalat több tucat munkahelyet szeretne teremteni Magyarországon a felhőmérnöki, tanácsadási, valamint a kapcsolódó szolgáltatási és adattudomány területeken.

A Cloudreach teljes körű felhőalapú informatikai átalakítási szolgáltatásokat nyújt a felhőstratégiai tanácsadástól kezdve a felhő infrastruktúra tervezésen és felépítésen át a biztonsági és a DevOps szolgáltatásig.

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy elindíthatjuk legújabb hub közösségünket Budapesten. A város tökéletes helyszín arra, hogy kiszolgáljuk Németországban, Svájcban, Ausztriában és más európai országokban is ügyfeleinket. Nagyon várjuk, hogy csatlakozhassunk Budapest izgalmas technológiai közösségéhez”

– emelte ki Brooks Borcherding, a Cloudreach vezérigazgatója.

„Büszkék vagyunk, hogy a Cloudreachet Magyarországon köszönthetjük, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy támogassuk budapesti tevékenységüket. Hazai irodanyitásuk számunkra is megerősítés, hiszen stratégiánkban a magas hozzáadott értékű befektetési projektekre koncentrálunk, és nemzetközi karrierlehetőségeket teremtünk a magasan képzett helyi tehetségek számára”

– tette hozzá Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) vezérigazgatója.

A terjeszkedés szinte egy időben történik a Cloudreach és az AWS stratégiai együttműködésének kezdetével. A széles körű megállapodás a vállalatok közös piacra lépésének felgyorsítását jelenti, valamint kiterjed a Cloudreach szoftverinnovációba történő befektetésére és az Észak-Amerika és Európa közötti földrajzi terjeszkedésre.

Friss