Gazdaság

Újabb chiptervező távozott az Apple háza tájáról

Megirigyelhették a konkurensek az Apple házon belüli chipjeinek sikerét. S hogy mit lehet tenni ilyen esetben? Hát elindul az agyelszívás, azaz a munkaerő-csábítás.

Szinte hetente röppen fel egy olyan hír, hogy X technológiai óriás átcsábította Y szakembereit, Y pedig Z munkavállalóira vetett szemet, viszont az övéit X nézte ki magának. Nemrégiben például a Meta (volt Facebook) szipkázott el jó pár dolgozót a Microsofttól, most viszont a redmondiak nézték ki maguknak az Apple egyik fontos feladatot ellátó szakemberét. Meg is tudták győzni az ARM chipekkel foglalkozó Mike Filippót, hogy igazoljon át hozzájuk. A szakember – írja a Bloomberg – még 2019-ben csatlakozott az Apple csapatához.

Mindez már csak azért is lehet fájó a cupertinóiaknak, mert nemrégiben pont az a mérnök ment vissza nyolc év után az Intelhez, aki éppen hogy az Intel chipjeit segített lecserélni az Apple-nél.

Visszatérve a Bloomberg értesülésére: Filippo az Azure hardverrendszerekért és infrastruktúráért felelős vállalati alelnökkel, Rani Borkarral fog együtt dolgozni a Microsoft házon belüli szerverchipjén. Ez igen fontos a redmondiak számára, miután legnagyobb felhőriválisaik, az Amazon és a Google már tervezik saját szerverprocesszoraikat.

Jelenleg azért úgy tűnik, hogy a Microsoft ezzel kapcsolatos erőfeszítései nem jelentenek fenyegetést az olyan szerverprocesszor-óriások számára, mint az AMD vagy az Intel.

Forrás: HVG

Friss