Gazdaság

Egyre több orosz banknál tiltódott le a Google Pay és az Apple Pay

Kép: GSMring

Az Oroszorság ellen hozott pénzügyi szankciók több orosz bank ügyfeleinél a Google és az Apple digitális pénztárcáját is érintik.

Az elmúlt napokban számos komoly gazdasági szankcióval sújtották Oroszországot az Ukrajna ellen indított háború miatt. A Business Insider beszámolója szerint ezek egyik következményét most az oroszok közvetlenül is érezhetik a bőrükön.

A lap azt írja, több orosz bank ügyfelei számára is elérhetetlenné vált a lehetőség, hogy Apple Payen vagy Google Payen keresztül használják a bankkártyájukat. Az orosz központi bank közleménye szerint többek között a VTB Group, a Sovcombank, a Novikombank, a Promsvyazbank, valamint az Otkritie FC Bank ügyfeleit érinti a korlátozás.

The Verge szerint bár a bankkártyák Oroszországon belül továbbra is használhatók, azok az országhatáron kívül már nem működnek, illetve online sem lehet fizetni velük azon országok üzleteiben, amelyek szankciókkal sújtották Oroszországot.

A lap emlékeztet: az Európai Unió az orosz bankrendszer 70 százalékát célzó szankciókat hozott. Az Egyesült Államok a két legnagyobb orosz pénzintézet, a Sberbank és a VTB Bank kapcsán döntöt szankciókról, míg az Egyesült Királyság öt orosz bankkal szemben intézkedett.

Forrás: HVG

Friss