Gazdaság

A Google nagy leszámolásba kezdett

Gyanúsan riogatja egy sírba tett, alternatív mobilos YouTube-kliens használóit.

Március közepén a reklámblokkolási funkciója miatt népszerűvé vált Vanced fejlesztői bejelentették a mobilappjuk nyugdíjazását. Az alternatív YouTube-kliens halálához a Google jogi fenyegetései vezettek, az ingyenes app készítői nem kívántak bíróságra járni, inkább befejezték a fejlesztését, pár nappal később pedig megszüntették az összes „hivatalos” letöltési lehetőségét.

A Vanced telepített példányai ettől függetlenül működőképesek maradtak, a Google pedig most potenciálisan veszélyes vizekre evezve riogatni kezdte a Play Protect rendszeren keresztül a mobilozókat, hogy a frissítésére kitalált Vanced Manager társalkalmazás kártékony, veszélybe sodorja az eszközüket, távolítsák el azt.

Hírünk írásáig semmiféle információ sem érkezett arról, hogy a Vanced Manager ténylegesen kártékony volna, a vírusirtók sem jelzik annak. A spekulációk szerint a Google egyszerűen ijesztgetni próbálja a felhasználókat a töröltetése érdekében, hiszen ha a Vanced készítői az egyezséget megsértve a jövőben mégis adnak ki frissítéseket az appjukhoz, akkor azok a frissítőprogram hiányában nem települnek majd a mobilozóknál.

HA VALÓBAN EZ A HELYZET, AKKOR A GOOGLE ÁTLÉPHETETT EGY HATÁRT AZ ÜZLETI ÉRDEKEINEK VÉDELME KÖZBEN.

Forrás: ORIGO

Friss