Gazdaság

Hatalmasat zuhant a metaverzumot használók száma

Pár hónap alatt köddé vált a havi szinten aktív tesztelőinek harmada.

Egyelőre nem áll jól a metaverzum szénája, pedig Mark Zuckerberg fáradhatatlanul szajkózza újból és újból, hogy márpedig a virtuális valóság lesz a közösségi média jövője. Nemrég kiderült, hogy a Metánál negyedévente több milliárd dollárból fejlesztett Horizon Worlds metaverzumot még a saját fejlesztőinek jókora része sem használja, az üzletágvezetőnek konkrétan ukázba kellett adnia, hogy a csapatoknak legalább hetente egyszer fel kell csatlakozniuk.

Utólag kiderült, hogy a dolgozóknak emiatt tömegével kellett kutyafuttában VR-headsetet vásárolniuk, még mielőtt a főnökeik rájöttek volna, hogy soha nem is rendelkeztek az alapvető munkaeszközzel.

The Wall Street Journal beszámolója szerint a virtuális társasági tereket kínáló Horizon Worlds nyilvános tesztverziója az elmúlt hónapokban mélyrepülésbe kezdett. A Meta idén februárban büszkén jelentette, hogy már 300 ezer havi szinten aktív felhasználóval rendelkezik a metaverzuma, ám azóta nem érkezett frissítés a felhasználói számát illetően.

A FORRÁSOK SZERINT NEM VÉLETLENÜL: AZÓTA 200 EZERRE ESETT AZ ÉRTÉK, NYOLC HÓNAP ALATT KÖDDÉ VÁLT AZ AKTÍV FELHASZNÁLÓK HARMADA.

Az év elején a Meta illetékesei 500 ezer havi szinten aktív felhasználó megszerzését tűzték ki célként az év végéig, ám az elmúlt hónapok fejleményeit követően most 280 ezerre redukálták a számot. Elsőre még ez is rendkívül ambiciózusnak tűnik, ám ha az eredeti ígéretnek megfelelően még idén elérhetővé válik mobilokon és böngészőkben a Horizon Worlds, akkor talán hozható lehet a szám.

Forrás: ORIGO

Friss