Gazdaság

Gyorsan süllyed a saját mocsarában a Google

A volt dolgozója szerint öncélúvá vált, már nem a felhasználókért van a vállalat.

Súlyos kritikákat fogalmazott meg a Google működésével kapcsolatban egy nemrég felmondott dolgozója, beszámolója szerint a vállalat öncélúvá és öngáncsolóvá vált. Praveen Seshadri a Google által 2020-ban felvásárolt AppSheet startup alapítója, ez kódolás nélküli programozást tesz lehetővé, az akvizíció keretében a vállalat három évre magához láncolta, de az idő lejártával azonnal felmondott.

Seshadri blogbejegyzése szerint a Google-nél eltöltött három éve alatt folyamatosan súlyosbodó működési rendellenességeket tapasztalt, mára pedig a komplett vállalat elveszett a Sundar Pichai vezérigazgató által létrehozott bürokratikus labirintusban; többek közt különféle jóváhagyásokra, piacra dobási folyamatokra, jogi felülvizsgálatokra, és persze teljesítményértékelésekre kell gondolni.

Megfigyelése alapján a Google vállalati szinten kulturális problémákkal küzd: eltűnt a küldetéstudat, senki sem érzi már sürgősnek a munkája elvégzését, túlságosan sokaknak vannak téveszméi a saját kiválóságukkal kapcsolatban, továbbá rendszeresen inkompetensek a döntéshozók.

Seshadri 1999-2011 között a Microsoftnál dolgozott, állítása szerint nem ez volt az első alkalom, hogy végignézte egy domináns birodalom elhalványulását.

„A Google nagyon kevés dolgozója jár be azzal az irodába, hogy ő a felhasználókért vagy az ügyfelekért van. Egy zárt világ jött létre, amelyben a dolgozók főként egymást szolgálják ki”

– írta a beszámolójában.

Forrás: ORIGO


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss