Gazdaság

Melyik típusú vállalatirányítási rendszer a jó választás?

Attól függően, hogy milyen méretű, milyen tevékenységgel foglalkozó cégről van szó, eltérő vállalatirányítási rendszer (ERP) lehet a legjobb választás. Szerencsére temérdek különböző ilyen szoftver közül lehet választani.

Alapvetően két különálló kategóriába sorolhatók ezek a programok. A modernebbek jellemzően felhőalapúak, de léteznek helyben telepíthető változatok is. Mivel eltérőek a vállalkozások igényei, így mind a kettő variációnak van létjogosultsága.

Kinek jó a felhőalapú ERP rendszer?

Amennyiben egy vállalat alkalmazottai legalább időszakosan távmunkában dolgoznak, akkor lényeges szempont a rugalmasság. A felhőalapú szolgáltatásokat éppen ilyen esetekre találták ki. Létezik ERP rendszerből is felhőalapú, a D4S szoftvere is ilyen.

Amelyik cég felhőalapú vállalatirányítási rendszert választ, annak nem kell az adatok tárolásához szervert vásárolnia és gondoskodni annak fenntartásáról, karbantartásáról. Ezt ugyanis a szolgáltató biztosítja. Ennek a konstrukciónak az egyik előnye, hogy nem kell egy nagyobb összeget kifizetni egyidejűleg, hanem tervezhető a havidíj.

A megoldás egyik legnagyobb előnye, hogy bárhol, bármilyen eszközön hozzá lehet férni az ERP rendszerhez, így egyúttal minden céges adathoz, ami a munkavégzéshez szükséges. A D4S integrált vállalatirányítási rendszerének használatához semmilyen különleges szoftvert nem kell letölteni, telepíteni, hiszen böngészőből fut. Így aztán elindítható asztali számítógépről, laptopról, tabletről vagy éppen okostelefonról is, akár a munkahelyről, otthonról vagy éppen utazás közben.

A helyben telepített rendszerek előnyei

Nemcsak felhőalapú ERP rendszerek léteznek, hanem a mai napig lehet igényelni helyben telepített változatot. A D4S szoftvere esetén aki a helyben telepített verzióra tart igényt, annak meg kell adnia, hogy milyen modulokra van igénye. A szakemberek aztán ezeket a modulokat a cég telephelyén installálják.

A megoldás előnye, hogy az adatbiztonság ellenőrzése így teljes mértékig az adott vállalat kezében marad. Az egyszeri díj ugyan magasabb, mint a havidíj, ám ez tartalmazza a telepítés költségét is, és ezt követően korlátlanul lehet használni. A rendszerhez a D4S biztosít frissítéseket is.

Amennyiben a későbbiek során több modulra, esetleg kiegészítőkre volna egy cégnek szüksége, akkor azokat utólag is megvásárolhatja. Ezt az ERP rendszert ugyanis zökkenőmentesen lehet bővíteni.

Mindenki azt kaphatja, amire szüksége van

A D4S több különböző csomagot kínál a vállalatirányítási szoftver iránt érdeklődő ügyfeleinek. Ezek közül bármelyik választható, de egyéni igények esetében személyre szabott ajánlatot is lehet kérni. Az ajánlatkérés a D4S-től rendkívül egyszerű, hiszen online pillanatok alatt sort lehet rá keríteni. Csak a kapcsolattartáshoz szükséges nevet, e-mail-címet és telefonszámot kell megadni, valamint az üzenet mezőben kifejthetők a pontos igények.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss