Gazdaság

Miben segít a vállalkozásnak az elektronikus fizetés?

Az elmúlt évek tendenciái egyértelműen azt mutatják, hogy az emberek, a vásárlók a csekkről és a készpénzről az elektronikus fizetés irányába mozdultak el. Az egyes elemzések ezt a pandémiás időszaknak tulajdonítják, de a kutatások azt mutatják, hogy a járvány után csak tovább növekedett az igény.

Felgyorsul a világ

Természetesen az elektronikus fizetés népszerűségét nem lehet egyetlen okra visszavezetni. Ott van például az is, hogy egyre több mobileszközt használunk, amelyek szintén képesek a bankkártyás fizetésre. A BizPay segítségével elérhető Worldline szolgáltatások is szintén több megoldást kínálnak az elektronikus fizetésre. Sajnos azonban még mindig sokan félnek a csalásoktól, de ma már olyan biztonsági intézkedéseket vezettek be, módszereket alkalmaznak, amelyeknek hála a bankkártyás fizetés minden eddiginél biztonságosabbnak számít.

A megfelelő elektronikus fizetési szolgáltatás ráadásul a vállalkozás növekedéséhez is nagymértékben hozzájárul. A legnagyobb előnye az, hogy hatékonyabbnak számít, mint a hagyományos fizetési módok. A tranzakciók során nem kell készpénzt számolni vagy a csekk kiegyenlítését megvárni. Ezzel rengeteg időt, energiát és pénzt takaríthatunk meg az egész vállalkozásnak.

Alacsonyabbak lesznek a költségek is. Nincs számlanyomtatás, postázás. Ráadásul az elektronikus fizetésért még kedvezményeket is kaphatunk a bankkártya-szolgáltatótól. Az ügyfél-elégedettség is növekedni fog, ami visszatérő vásárlókhoz vezet majd. Az emberek egyre jobban elvárják, hogy elektronikusan is tudjanak fizetni egy kereskedőnél. Ha pedig ezt nem tudjuk felajánlani, azzal szinte garantáltan elveszíthetünk egy ügyfelet.

Az egész vásárlási folyamat egyszerűbb lesz

Webáruházak esetében az egyik legnagyobb kihívás az, hogy az ügyfelek ne hagyják ott a megpakolt kosarat, hanem fáradjanak a “pénztárhoz” és véglegesítsék a rendelést. Nagy probléma, ha a fizetési mód nagyon bonyolult, hosszú perceket vesz igénybe. Ezzel megnöveljük az esélyét annak, hogy az ügyfél inkább ott hagyja az oldalt.

A megfelelő elektronikus fizetéssel ezt a problémát teljesen megelőzhetjük, sőt, az egész folyamat gyerekjáték lesz a vásárlók számára. Ráadásul biztonságosabb is lesz, mint bármelyik másik fizetési mód. Az ügyfél adatai titkosítva lesznek az interneten, így attól sem kell tartani, hogy valaki visszaél ezekkel.

Elkerülhetetlen a használata

Halogatni ugyan lehet az elektronikus fizetés bevezetését, használatát, de elkerülni garantáltan nem. Csak előnyei vannak a vállalkozás számára. Növekedni fog a hatékonyság, a vásárlási folyamat gyorsabb lesz, a költségek pedig csökkennek. Az jobb ügyfél-elégedettségnek köszönhetően pedig még több visszatérő vásárlóval fog rendelkezni a vállalkozás. Az elektronikus fizetésre jobb minél hamarabb átállni, mivel ez a versenyképességet is nagymértékben növeli.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss