Ipar

Fiatal tehetségek a világ robotika élvonalában

A napokban Dániára összpontosít a robotika világa, a WRO Friendship Invitational Tournamentre.

Az Edutus Egyetem kötelékéhez tartozó East Central European Network, azaz a Kelet-Közép Európai Hálózat 12 országából összesen 10 ország vesz részt az idei megmérettetésen. A versenyre 38 csapatot és 16 bírót az Edutus Egyetem delegált.  

A WRO Friendship Invitational Tournament a tavalyi sikeres magyar szervezést követően, idén 2023-ban Dánia harmadik legnagyobb városában, Odenseben kerül megrendezésre. Ez a verseny a fiatal műszaki és informatikai ismeretek iránt fogékony tehetségeknek kínál lehetőséget arra, hogy nemzetközi környezetben mérjék össze tudásukat és bemutassák kreativitásukat, innovációs ötleteiket.

A versenyen résztvevő csapatok RoboMission és Future Innovators kategóriában versenyeznek az 5-18 évesek Starter, Elementary, Junior és Senior korosztályban. A megmérettetés során a fiatalok robotokat terveznek és programoznak olyan feladatok végrehajtására, melyek valós problémákra épülnek.  A nemzetközi robotikai és programozási versenyen hazánkat az Edutus Egyetem támogatásával 9 csapat képviseli. Future Innovators kategóriában 3 csapat indul, ebből 2 Elementary és 1 Senior korosztályban, 6 csapat pedig RoboMission kategóriában versenyez, Starter, Elementary, Junior és Senior korosztályban.

A WRO Friendship Invitational Tournamentre az Edutus Egyetem kötelékéhez tartozó East Central European Network, azaz a Kelet-Közép Európai Hálózat további 9 országából is delegáltak csapatokat a helyi szervezők. A hazai csapatokkal együtt a versenyen résztvevő több mint 200 csapat közül összesen 38 csapat vesz részt a versenyen az idei szezonban, az Edutus Egyetem támogatásával.

A verseny lebonyolításához és a fair play biztosításához a bírók jelenléte is nélkülözhetetlen. A Kelet-Közép Európai Hálózat kiemelkedő szakmai hozzáértéssel rendelkező képviselői a bírók közel egyharmadát teszik ki.

A 4 napos rendezvényen a robotkörök és szakmai bemutatók mellett szabadidős program is várja a résztvevőket. Az esemény második napján Billundba látogatnak a csapatok, ahol a LEGO House nem mindennapi szobrai, épületei és kiállítási anyagai várják őket.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss