Ipar

Versenyképes FCL szolgáltatások a cargo-partner megoldásai között

A cargo-partner nemcsak Ázsiából Európába, hanem az ellenkező irányba is költséghatékony és megbízható FCL-szolgáltatásokat kínál, amelyek megfelelnek a jelenlegi logisztikai igényeknek.

Az új irányvonal a „klasszikus” kínai célállomások mellett magában foglalja az Indiába és Délkelet-Ázsiába irányuló szállítmányokat is.

Az Ázsiából érkező import iránti kereslet növekedése és a Jóreménység-fok környékén tapasztalható hosszabb tranzitidő következtében jelentős konténerhiány alakult ki az ázsiai kikötőkben. Ennek hatására a hajótársaságok igyekeznek minél gyorsabban visszajuttatni a konténereket a rendszeres nyugati irányú forgalomba. Az Európából exportáló vállalatok számára kihasználható költséghatékony lehetőségek érdekében a cargo-partner bővítette tengeri szállítási szolgáltatásait ezen az útvonalon.

Rugalmas lehetőségek Európából Ázsiába

A legrugalmasabb szolgáltatás biztosítása érdekében a NIPPON EXPRESS HOLDINGS, INC. leányvállalataként működő cargo-partner kiterjesztette ázsiai célállomásainak hálózatát. A cargo-partner rendszeres szállításokat kínál az észak-európai kikötőkből, mint például Rotterdamból, Antwerpenből, Hamburgból és Londonból. Emellett, a régiótól és vonzáskörzettől függően, járatokat indít Genovából, Pireuszból, különböző törökországi és fekete-tengeri kikötőkből, valamint a koperi és rijekai kikötőkből is. A vállalat teljes körű közúti hálózata lehetővé teszi a nyugat-, közép- és kelet-európai ügyfelek számára, hogy rugalmas, végpontok közötti megoldásokat kapjanak egyetlen forrásból.

Az FCL-összeköttetések jelenleg magas szintű eszközellátottságot biztosítanak, és nemcsak a „klasszikus” kínai fő kikötőket szolgálják ki, hanem a délkelet-ázsiai és az indiai célállomásokat is, többek között Nhava Shevát, Mundrát, Kalkuttát, Chennai-t, Ho Si Minh-várost, Szingapúrt és számos egyéb helyszínt.

Háztól házig terjedő lefedettség Ázsia-szerte

A cargo-partner minden FCL-megoldását háztól házig terjedő szolgáltatásként kínál, amely magában foglalja a közúti elő- és utószállítást, a vámkezelést és az átfogó logisztikai szolgáltatásokat az európai és ázsiai raktárhálózatán keresztül. Ezen felül, a cargo-partner a SPOT ellátásilánc-menedzsment platformon keresztül valós idejű nyomon követési információkat nyújt a SPOT „Intelligent Container Tracking” rendszerével.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ipar

Az Artec 3D bemutatja két legújabb 3D szkennerét

Az Artec 3D bemutatta első, markerekre támaszkodó kézi lézerszkennerét, az Artec Pointot, amellyel egyértelmű célja jobban betörni az ipari metrológia területére.

Ezzel egyidőben a markerek nélkül dolgozó 3D szkenner portfóliója is frissült a Spider kézi szkennerek legújabb, ultramagas felbontású generációjával, az Artec Spider II-vel.

Az Artec Point az Artec 3D az első, markereket használó, metrológiai célokra fejlesztett kézi szkennere. A nagy látószöget, rendkívül gyors rögzítést és 20 mikron pontosságot kínáló Point az erőteljes Artec Studio szoftverrel kiegészülve fejlett és intuitív mérési munkafolyamatot kínál az ipari metrológia területén. Az Artec Spider II ezzel szemben összetett geometriájú objektumok ultramagas felbontású, gyors és akár színes digitalizálásában remekel. A tempó és a példátlan részletesség kiváló választássá teszi bármely alkalmazásban, ahol a geometria aprólékos rögzítése kiemelten fontos.

A két termék együttes bevezetése ismételten alátámasztja az Artec 3D elkötelezettségét amellett, hogy innovatív, a különböző iparági igényeket hiánytalanul lefedő, teljeskörű 3D szkenner és szoftver portfóliót kínáljon a globális piacon.

Point: az ipari metrológia új kedvence

Az Artec 3D meglévő metrológiai kínálatán belül, amely az asztali Artec Micro II-től az Artec Ray II térszkennerig terjed, az Artec Point a márka első, kifejezetten metrológiai célra fejlesztett kézi lézerszkennere. Olyan iparágak alkalmazási igényeire szabták, mint az autóipar, a repülőgépipar, a gyártás és a nehézipar.

Az Artec Point kiemelkedő, 0,02 mm-es pontosságát és precizitását ISO-tanúsítvánnyal rendelkező laboratóriumban a VDI/VDE 2634 és JJF 1951 szabványok szerint tanúsítja a gyártó. Az eszköz rendkívül gyorsan, akár 120 FPS vagy 2,8 millió mérés/másodperc sebességgel képes rögzíteni a különböző méretű és bonyolultságú objektumokat, beleértve a sötét, fényes felületeket vagy a mély zsebeket is.

Robusztus fém házának köszönhetően az Artec Point ellenáll a kihívást jelentő ipari körülményeknek, míg az ergonomikus markolat és a pillesúly megkönnyíti a nehezen hozzáférhető területek digitalizálását is.

„A zsúfolt metrológiai piacon, ahol sok szkenner hasonló szintű pontosságot kínál, az Artec Point a precizitás, az intuitív kezelés és a szoftverintegráció páratlan kombinációjával tűnik ki.”

– mondta Art Yukhin, az Artec 3D vezérigazgatója és elnöke.

„20 mikronos pontosságával, magas ismétlőképességével és hosszú élettartamával az Artec Studio szoftver által meghajtott Artec Point célzott ipari megoldást kínál a metrológia és reverse engineeing területén tevékenykedő felhasználók számára.”

Spider II: szintlépés a részletességben és sebességben

A népszerű előd, az Artec Space Spider sikerére építő Spider II olyan fejlesztéseket kínál, mint a jelentősen megnövelt felbontás és részletesség, a nagyobb látómező és a négyszeres rögzítési sebesség. A kékfény technológiára építő Artec Spider II a geometria és textúra adatok kombinációjára építve képes létrehozni az elképesztő, 0,05 mm felbontású modelleket. A gyakorlatban mindez azt jelenti, hogy egészen egy fémpénz mintázatától egy autó motorblokkjának precíz digitalizálásáig bevethető.

A nagyfelbontású geometriát és valósághű textúrát is rögzítő Artec Spider II olyan, nagy részletességet és valósághűséget igénylő alkalmazási célok kiszolgálására készült, mint például összetett tárgyak visszamodellezése vagy CGI célú hiperrealisztikus modellek létrehozása.  Ami az emberi test szkennelését illeti, olyan részletek rögzítésére is képes, mint a legkisebb ráncok vagy az ujjlenyomatok. Emellett érintésmentes technológiájának köszönhetően ideális választás a felbecsülhetetlen értékű műemlékek digitalizálásától a kriminalisztikai nyomrögzítésig is.

Artec 3D szkennerek Magyarországon

Az Artec 3D szkennereket itthon már 2014 óta a FreeDee Kft. forgalmazza. Budapesti irodájukban díjmentes szkenner és munkafolyamat bemutatóra is lehetőséget biztosítanak, beleértve nemcsak a szkennelés, hanem az érdeklődő igényei szerinti mérés, ellenőrzés és visszamodellezés lépéseit is. Tudjon meg többet az új Artec Spider II-ről itt vagy az Artec Pointról itt a FreeDee weboldalán!


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Ipar

Új szelek fújnak a nagyvállalatoknál IT fronton

Habár az utóbbi években csökken a keresleti nyomás az IT munkaerőpiacon, a jó technológiai szakemberekre továbbra is egyre nagyobb szükség van.

Ozorai Dénes, a K&H IT vezetője szerint ugyanis ma már szinte minden üzleti igény valamilyen IT megoldást kíván. A Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége (MVISZ) által az Év Informatikai Vezetőjének választott szakember szerint a naprakész, gyakorlati informatikai szaktudás mellett ma már a kreativitásra, az új, szokatlan ötletekre való nyitottságra és az üzleti-fogyasztói szempontok megértésére is szüksége van egy tech kollégának, ezért a fiatalokat is erre bíztatják. A K&H STEM pályázat keretében a fiatal IT egyetemi hallgatók megmutathatják, milyen új, innovatív ötletük, meglátásuk van a különböző technológiákban, amit aztán a gyakorlatban, a képzett szakemberek mellett ki is próbálhatnak.

A korábbi évek intenzív kereslete után mérséklődött ugyan a nyomás az IT munkaerőpiacon, ez azonban nem jelenti azt, hogy túlkínálat lenne az IT szektorban.

„A cégek továbbra is keresik a jó szakembereket. A technológiai fejlődés miatt ugyanis szinte minden felmerülő ügyfél és üzleti igény valamilyen IT fejlesztést, megoldást kínál – nyugodtan mondhatjuk, hogy a bankkártya az IT nélkül csak egy jégkaparó. Az informatikai végzettség azonban messze nem elég, a naprakész, gyakorlati tudás, tapasztalat is fontos, hiszen a technológiák rendkívül gyorsan fejlődnek. Másrészt pedig olyan új képességekre van szüksége a tech kollégáknak, mint a kreativitás, az új, szokatlan ötletekre való nyitottság és az üzleti-fogyasztói szempontok megértésének képessége, mivel a bank ma már egy meghatározó IT szervezet is, ahol a rendszerek üzemeltetése mellett egy nagyon komoly innovációs munka is zajlik”

– mondta el Ozorai Dénes, a K&H IT vezetője, aki az ICT Global magazin tavalyi „Legjobb ICT menedzser” elismerése után idén elnyerte a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetségének (MVISZ) az Év Informatikai Vezetője díját is.

Ahhoz azonban, hogy a kollégák szabadjára engedjék a fantáziájukat, új ötletekkel, megoldásokkal jöjjenek, és egyfajta kreatív IT műhely valósuljon meg, a banknak szakítania kellett a hagyományos nagyvállalati IT környezettel.

„A nagyvállalatból adódó stabilitás, illetve a különböző szakterületeken és technológiákban való fejlődési lehetőség persze megmaradt, emellett azonban – a főként tech cégekre és startupokra jellemző – rugalmas innovációs környezet jött létre. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a tech kollégák nemcsak szállítják a megoldásokat, hanem a kutatási-fejlesztési döntésekbe is bekapcsolódnak. Olyan eszközöket, technológiákat, programokat használhatnak, amelyek inkább az IT cégekre és nem feltétlenül a banki szektorra jellemzők. Végül pedig a munkafolyamatokat is át kellett alakítani, hogy a felesleges papírmunkát, adminisztrációt minél inkább elkerüljük”

– avat be a megvalósítás részleteibe az IT vezető.

Ennek az új, „startup a nagyvállalatban” megközelítésnek az eredményét jelzi, hogy a K&H Csoport egymás után kétszer is elnyerte a Global Banking and Finance Review Legjobb Digitális Bank Magyarországon elismerését, bevezette az ország egyetlen hangalapú digitális pénzügyi asszisztensét, Kate-et, vagy hogy létrejött egy teljesen automatizált, a hazai bankszektorban egyedülálló „pipeline”, ahol emberi érintés nélkül, automatán tud elindulni egy fejlesztés összes ellenőrzése, tesztelése, élesítése.

„Talán furán hangzik, de IT vezetőként engem nem önmagában a technológiai megoldás érdekel, hanem az, hogy mit lehet jobbá, hatékonyabbá tenni, hogyan tudjuk leginkább megfejteni és megvalósítani az ügyfelek és a kollégák igényeit. A megoldást pedig hol egy új alkalmazás, hol egy új működési struktúra, hol egy új munkafolyamat létrehozása jelenti”

– vallja Ozorai Dénes.

Mindebbe most az IT egyetemi hallgatók is belepillanthatnak, október 31-ig ugyanis még jelentkezhetnek a K&H STEM pályázatra ezen a linken. Az új, innovatív, inspiráló megoldásokra nyitott fiatal szakemberek ugyanis – a nyerteseknek járó közel 2 millió forint anyagi támogatás mellett – arra is lehetőséget kaphatnak, hogy részt vegyenek a K&H IT szakmai projektmunkájában.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Ipar

Alapkőletétel Debrecenben: 71 futballpálya méretű napelempark kerül kialakításra a BMW debreceni gyáránál

A BMW Group Gyár Debrecen területén létrejövő 500.000 négyzetméter területű, 43 MW névleges teljesítmény leadására képes napelempark 2025 év végén kezdi meg működését.

A napelempark alapkőletételére szeptember 3-án került sor. A két cég képviseletében Dr. Milan Nedeljković, a BMW AG igazgatótanácsának gyártásért felelős tagja, Marc Spieker, a beruházó E.ON Hungária Csoport anyavállalata, az E.ON SE igazgatósági tagja, és Hans-Peter Kemser, a BMW Group Gyár Debrecen elnök-vezérigazgatója vettek részt. Az eseményen beszédet mondott Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere, Kósa Lajos országgyűlési képviselő, valamint Papp László, Debrecen polgármestere is.

Szijjártó Péter az eseményen a beruházás kapcsán kiemelte:

„Két német vállalat és Debrecen, Magyarország együttműködése ismételten egy olyan teljesítményt állít elő, amely a Guinness Rekordok Könyvének a jövő évi kiadásában jogosan tarthat igényt a bekerülésre”.

Milan Nedeljković, a BMW AG gyártásért felelős igazgatósági tagja elmondta:

„Célunk a globális termelési hálózatunk ökológiai lábnyomának minimalizálása. A debreceni üzem technológiai úttörő ebben a törekvésben.”

Hans-Peter Kemser, a debreceni gyár elnök-vezérigazgatója hozzátette:

„Új magyarországi üzemünkben mindennapjaink elengedhetetlen része a fenntarthatóság. Termelésünk fosszilis energiahordozók nélkül működik majd. Az elektromos energiát kizárólag megújuló forrásokból nyerjük.”

A rövidesen a próbagyártást megkezdő üzemnél kialakításra kerülő napelempark kapacitása közel 45 gigawatt óra, amely energiamennyiség – közvetlen felhasználás esetén – húszezer háztartás kiszolgálására lenne elegendő. A beruházás tervezője és kivitelezője, illetve majdani működtetője az E.ON Hungária Csoport. A napelemeket a járműgyár több épületének tetejére és homlokzatára, valamint a BMW Group Gyár Debrecen területén található talajfelületekre és árkokba helyezik majd el. A beruházó a talajfelületekre forgóállványos napelempaneleket telepít, melyek képesek a Nap mozgásának követésére. Az E.ON Hungária Csoport a kivitelezési munkálatok során szelektív hulladékgyűjtést folytat és a talajmunkák közben kitermelt humuszt szétteríti a területen.

Marc Spieker, az E.ON SE igazgatósági tagja az eseményen kiemelte:

„A közlekedés dekarbonizációját Európa-szerte csak erős partnerek szoros együttműködésével lehet elérni. Büszke vagyok az E.ON és a BMW közös debreceni beruházására. A BMW-gyár napelemparkja kiváló példát mutat Magyarországnak és a határokon túl is: előrébb visz minket a zöldebb, elektrifikált gazdaság felé vezető úton.”

Fenntarthatóság a BMW Group Gyár Debrecennél

A BMW Group Debrecenben további megújuló energiaforrások helyben történő felhasználásának lehetőségét is vizsgálja.

Különböző új eljárások és rendszerek – például a villamosenergia-alapú hőtermelés (power-to-heat), a Heat Grid és az eRTO – alkalmazása révén a debreceni üzemnél lesz az első olyan festőüzem a BMW Group globális termelési hálózatában, amely teljes mértékben szakít a fosszilis tüzelőanyagok használatával.

A társadalmi felelősségvállalásban is megmutatkozik a vállalat elhivatottsága a fenntartható jövőért. A „Légy környezettudatos” elnevezésű programot idén másodszor támogatta a cég és járult hozzá ezzel is a fiatalok környezettudatosságra neveléséhez. A debreceni BMW gyár minden alkalmat megragad arra, hogy közvetlen környezetében tettekké formálja a fenti törekvéseit.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Facebook

Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Ajánljuk

Friss