Mozgásban

Apple okosorát használt ki egy zaklató

Egyáltalán nem az Apple AirTag a leghatékonyabb követőeszköz.

Könnyű időket élnek a másokat valamilyen oknál fogva titokban követni próbálók, feltűnésmentesen és szabadon válogathatnak a legkülönfélébb a célra megfelelő követőkütyük között. Az elmúlt évben az olcsó Apple AirTag különösen népszerűvé vált erre a célra az Egyesült Államokban, bár a többet költeni hajlandók ennél sokkal diszkrétebb és megbízhatóbb megoldásokat is találnak.

Most egy fiatal pár került be a hírekbe nyomkövetéses ügy miatt, a pénteken letartóztatott Lawrence Welch viszonylag innovatív és drága ötlettel élve a mobilnetes Apple Watch okosórájával követte a barátnőjének autóját, a jármű felnijére rögzítette azt.

A felek párkapcsolata enyhén szólva sem volt harmonikus, a barátnő elmondása szerint az erőszakos fiatalember több alkalommal is a megölésével fenyegette, egy ideje a Life360 appal követték egymás tartózkodási helyét. Viszont pénteken kikapcsolta az appot, mielőtt elindult volna segítséget kérni a legközelebbi családvédelmi központba, távoltartási végzést szeretett volna szerezni Welch ellen.

A hivatalban való intézkedés során nagy meglepetésre megjelent a férfi, ám az épületbe való belépés helyett először a barátnő kocsijának utasoldali első kerekénél matatott valamit. A családvédelmi központ hívására kiérkezett rendőrök ennek utánajárva fedezték fel az Apple Watchot a kocsi felnijén.

A MOBILNETES OKOSÓRÁNAK KÖSZÖNHETŐEN WELCH VALÓS IDŐBEN TUDTA KÖVETNI AZ ÁLDOZAT MOZGÁSÁT, MIKÖZBEN A BARÁTNŐJE NEM KAPOTT ÉRTESÍTÉST A VELE EGYÜTT MOZGÓ KÖVETŐESZKÖZRŐL.

A férfit pénteken követőeszköz illegális használata miatt tartóztatták el, emellett pedig két családon belüli bántalmazásos vádpont miatt már folyamatban van ellene egy másik eljárás is.

Forrás: ORIGO

Friss