Mozgásban

Már a hónapban szállíthatnak drónok csomagot az USA-ban

A Wing Dallasnál kezdi meg a drónos kiszállítást, több üzletből is lehet majd ilyen szolgáltatást kérni.

A Google anyavállalata, az Alphabet alá tartozó Wing bejelentette, április 7-én drónos csomagszállító szolgáltatást indít az Egyesült Államokban. A cég közlése szerint a Dallas környékén bevezetendő újdonság a világ eddigi legnagyobb területét fedi majd le, és az első olyan szolgáltatás lesz az Egyesült Államokban, ahol drónos kiszállítást is igényelhetnek a vásárlók.

Az Engadget beszámolója szerint a Wing olyan cégeknek biztosítja majd a szolgáltatást, mint az egészségügyi és wellness-termékeket kínáló Walgreens, a fagylaltgyártó Blue Bell Creameries, a vényköteles állatgyógyszereket forgalmazó Easyvet, valamint az elsősegély-csomagokat árusító Texas Health.

A rendeléseket a cégek dolgozzák fel, és ők is készítik össze a csomagot, míg a kiszállítást a Wing felügyeli távolról.

A Wing konténereket telepíti a különböző üzletek mellé, és onnan felügyeli majd a drónokat. A csomagokat a dolgozók állítják össze, majd adják oda a szerkezetnek. Ez végül elviszi a megadott címre, ahonnan 7 méter magasból ereszti majd le azt a vásárlónak.

A repülő szerkezet másfél kilogrammnál nem nehezebb csomagokat tud magával vinni, oda-vissza pedig legfeljebb 10 kilométert tud megtenni egy feltöltéssel.

Forrás: HVG

Friss