Mozgásban

A legjobb tetőcsomagtartók snowboardokhoz

A tetőcsomagtartó nagyszerű választás lehet akkor, ha az autónkkal nagy mennyiségű csomagot kell szállítanunk, de a jármű fizikai adottságai miatt egyszerűen nem képes már elegendő helyet biztosítani a csomagok bepakolására, elszállítására.

Egy családi síelés alkalmával egy megfelelő síléctartó vagy snowboard tetőcsomagtartó megválasztásával nagymértékben bővítheti a gépjárműjének a tároló kapacitását. Elsődlegesen családi nyaralások, valamint túrázások előtt szokott felmerülni az a probléma, hogy az autó csomagtartója már nem biztosít elegendő helyet az utasok és a csomagok, továbbá ezen kívül a sportfelszerelések részére. Erre a felmerült problémára jelenthet tökéletes megoldást egy megfelelően kiválasztott tetőcsomagtartó.

Célszerű a személygépkocsi típusa alapján, a járművel kompatibilis tetőboxok közül választania, a jármű csomagtartójának vagy utasterének túlterhelése helyett.

Egy jó minőségű, professzionális kerékpártartó, síléctartó valamint egy jó snowboard tetőcsomagtartó egyaránt egyszerűen és könnyen rögzíthető lehet a járműhöz, így a gördülékenyen történhet a nagyobb méretű sporteszközök szállítása is.

Ha lényeges Önnek a sporteszközök vagy a nagy méretű csomagok hatékony, továbbá biztonságos szállítása, tárolása, javasoljuk, hogy nézzen körül az erre a termékekre szakosodott áruházakban, vagy az interneten például www.vonohorog-elsagroup.hu webáruházban elérhető tetőcsomagtartók között. Bővítse autója csomagszállító és -tároló kapacitását egy megfelelő tetőcsomagtartóval, és így a kirándulások továbbá utazások során vigyen magával több csomagot.

A csomagtartó túlterhelése miért okozhat problémát?

A gépjármű tulajdonos abban a helyzetben, amikor váratlanul és sürgősen extra helyre van szüksége akkor jellemzően a csomagtartót terheli túl. Ekkor nagyon sokan a jól ismert Tetris játékhoz hasonló műveletekkel próbálkoznak, annak érdekében, hogy valamilyen módon besűrítsék, elforgassák, bejátsszák a helyükre az összes csomagot.

Ilyen helyzetekben tipikusan az egyik leggyakoribb probléma az, hogy a csomagokhoz már csak nagyon körülményesen, nehezen lehet hozzáférni. Az utazás során gyakran előjön az a helyzet, hogy eszébe jut az egyik utasnak, hogy mégiscsak szüksége lenne valamire a csomagtartóból. Ha az elérni szándékozott csomag még a pakolás legelején, az elsők közt került be az autóba, akkor természetesen az van a „legmélyebb” helyen, így minden útban lévő csomagot szükséges kivenni. Ezután a kipakolt csomagok újbóli visszarakása ismét nehézségeket okoz, hiszen újra elkezdődhet a Tetris játék, mivel úgy szükséges visszahelyezni mindent, hogy azok elférjenek.

Ha túlterhelik az autó hátsó részét, a csomagtartó lezárása is gyakorta nehézséget okozhat. Ekkor a járművezetőnek eszébe juthat az a kifejezetten veszélyes eset is, hogy megpróbálhatja a félig nyitott csomagtartóval történő közlekedést, szállítást, amely fokozottan balesetveszélyes. A csomagok egy hirtelen történő, erőteljesebb fékezést követően akár ki is repülhetnek a csomagtérből, amely komoly anyagi károkat is okozhat és emellett még kifejezetten kellemetlen élmény is lehet.

Hogyan és miben segíthet még egy megfelelő tetőcsomagtartó használata?

A megfelelő tetőcsomagtartó alkalmazásával egyszerűen, valamint tökéletes biztonsággal szállíthatja a nagy méretű csomagokat, továbbá sporteszközöket (pl. snowboardokat, síléceket) egyaránt. Az adott járműhöz kompatibilis snowboard tetőcsomagtartó felszerelése kifejezetten egyszerűen kivitelezhető, emiatt a felrögzítéshez kapcsolódó feladatok akár néhány perc alatt elvégezhetők. A tetőcsomagtartó leszerelése szintén azonnal és könnyedén megoldható, így valóban egy jól használható, funkcionális és flexibilis eszköznek tekinthető.

Lényeges kiemelni azt a tényt is, hogy egy adott járművel kompatibilis tetőcsomagtartó semmilyen sérülést nem okozhat a jármű karosszériájában. A tetőcsomagtartókat ugyanis minden esetben az autók tetején gyárilag kialakított felfogatási helyre kell rögzíteni, ezáltal a stabil és biztonságos csomagszállítás mindig körülmények között biztosított lehet.

Összességében elmondható, hogy érdemes lehet egy jól megválasztott tetőcsomagtartó használatával biztosítani a csomagok, valamint sporteszközök biztonságos szállítását.

Megfelelő tetőcsomagtartó kiválasztásának előnyei:

  • Felszabaduló hely a csomagtartóban és az utastérben
  • Nagyméretű sporteszközök, snowboardok és sílécek szállítása
  • Biztonságos csomagszállítás, balesetveszély csökkentése

A legjobb tetőcsomagtartók snowboardokhoz:

  1. CRUZ EASY 420 tetőbox

Megbízható szállítódoboz, igényes kialakítással és kiváló aerodinamikai tulajdonságokkal. Alacsony lég- és zajellenállással rendelkezik, ami hozzájárul az üzemanyag-takarékossághoz is. A doboz járműre történő rögzítéséhez nincs szükség szerszámokra. A legújabb Double Action nylon- és üvegszálas merevítő rendszerrel és megbízható U-kapocs rögzítéssel van felszerelve. 420 l térfogat, központi zár, oldalsó nyitás, Ultrarapid 80 rögzítés

  1. CRUZ EASY 320A tetőbox

Térfogat 320 l, központi zár, oldalsó nyitás, Ultrarapid 80 rögzítés, szín: fényes sötétszürke, méretek (hossz-szélesség): 132x36x75 cm, Teherbírás: 50 kg. Súly: 10 kg

  1. CRUZ EASY 430GM tetőbox

Térfogat 430 l, központi zár, oldalsó nyitás, Ultrarapid 80 rögzítés. Méretek (hxhxl): 180x40x78 cm Terhelhetőség: 50 kg Súly: 14 kg


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss