Mozgásban

Közeleg a tavasz? A gumicsere mellett erre kell még figyelni!

Érdemes idejében megkezdeni az autó felkészítését a jó időre. Igaz, még csak közeledik a tavasz, de már most érzékelhető az időjárás jelentős enyhülése. Nem érdemes megvárni az izzasztó nyári kánikulát az olyan műszaki feladatokkal, mint a gumicsere vagy az autóklíma tisztítása. Cikkünkben bemutatjuk, miképp érdemes az autót felkészíteni a tavaszi-nyári időszakra!

#1. Hüvelykujjszabály a gumicserére

A nyári gumi kapcsán leggyakrabban felmerülő kérdés: mikor érdemes megejteni a szezonális abroncscserét? A válasz egyszerű: alkalmazd a 7°C-os szabályt! Ennek lényege, hogy az év azon szakában, amikor a középhőmérséklet permanensen 7°C feletti ideje nyári gumira cserélni a téli szettet.

Az évszaknak megfelelő gumiabroncs használata számtalan előnnyel járhat, például:

  • csökkentheti a futófelület kopását,
  • növelheti az autó teljesítményét,
  • redukálhatja a féktávot,
  • optimalizálhatja az üzemanyag felhasználást,
  • kedvezően hathat a vezetési élményre.

Az autó nyári időszakra való előkészítésének elengedhetetlen része, hogy a meleg időszaknak megfelelő gumik kerüljenek a gépjárműre.

#2. Klímatisztítás az egészség jegyében!

Ahogy emelkedik a hőmérő higanyszála annál gyakrabban kapcsoljuk be autónkban a légkondit. De vajon hányan törődnek azzal, hogy az autó klímáját még a szezon előtt megtisztítsák? Sajnos sokan nem gondolnak arra, hogy mennyire fontos ez, pedig egészségkárosító hatású patogének számára valódi paradicsom az autóklíma.

A nyirkos, sötét és zárt rendszer tökéletes környezetet jelent a baktériumok és gombák számára. A hűtőrendszerben megtelepedett fertőzéstől nem könnyű megszabadulni otthoni eszközökkel. Sajnos az autóklíma tisztító spray, bomba és hab sok esetben nem nyújt tökéletes megoldást. Ezzel szemben a profi körülmények között végzett ózonos autóklíma tisztítás nem csupán a kellemetlen szagokat tünteti el, de megsemmisíti a patogének akár 99,99%-át.

A biztonságos és hatékony eljárás teljesen vegyszermentes. A fertőtlenítési folyamatot követően minden ózonmaradékot oxigénné alakítanak, így az autóklíma-tisztítás befejeztével, rögtön használható a gépjármű.

Másik jelentős érv az ózonos tisztítás mellett az egyszerűség. Szemben egyéb klíma fertőtlenítési opciókkal, az ózonos autóklíma-tisztítás esetén nem szükséges a klímaberendezést, vagy a műszerfalat szétszerelni.

#3. Műszaki állapotfelmérés a gondtalan utakért

Hosszabb utat tervezel nyáron? Autós kalandra indulnál a barátaiddal vagy a családdal? Mielőtt útnak indulnátok, ne feledkezz meg az alapos, mindenre kiterjedő műszaki vizsgálatról. Ilyenkor feltárásra kerülnek az esetleges műszaki meghibásodások, amelyek akár az autó lefulladásához is vezethetnek.

Elintézni mindent egy helyen? Lehetséges!

Az idő nagy kincs, ezért ha egy helyen egyszerre több dolgot is el lehet intézni, azzal a lehetőséggel élni kell. Az Abroncs Kereskedőház Kft (AKH) egy országos lefedettségű szervizhálózat. A több mint 200 szervizponttal rendelkező szolgáltatónál többek között elintézheted az új abroncs vásárlását, a gumicserét, az autóklíma tisztítását és a műszaki vizsgálatot is. A maximális kényelem jegyében az AKH-nál van lehetőség online időpontfoglalásra is.

AKH: teljeskörű gumiabroncs szolgáltatás

Válaszd az 1995-ben, családi vállalkozásként alapított AKH-t, amely a magyar gumiabroncs piac értékesítési és szolgáltatási területén belül több kategóriában is piacvezető. Több mint 30 neves márka egyedülállóan széles választékát forgalmazza, emellett saját márkák importjában és forgalmazásában is kiemelkedőek a magyarországi piacon.

Az AKH éves forgalma meghaladja az 1 millió darab abroncsot. A széles választék és megbízhatóság mellett, az AKH országos lefedettségű szervizpartner hálózatának bármely állomásán foglalhatsz időpontot akár online is. Legyen szó gumicseréről, abroncs vásárlásról vagy gumihotel szolgáltatásról, az AKH-ra minden esetben számíthatsz!

Képek forrása: Freepik


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss