Mozgásban

500 drónnal készülő drone show

500 darabos, európai viszonylatban is jelentősnek számító drónflottát állított üzembe  hazánk meghatározó rendezvénytechnikai cégcsoportja, a Visual Europe Group.

A cég a fejlesztésnek köszönhetően világszínvonalú, látványos, egyedi drone show-kat tervez és valósít meg rendezvényein. A drónokat kifejezetten a látványos fény show-k koreografálására fejlesztették. Kialakításuk robusztus, ám súlyuk mindössze 270 gramm, melyben már az akkumulátorok súlya is benne van. Több nyári fesztiválon is láthatjuk majd a különleges légi show-t.

Kifejezetten a látványos égi fény show-k koreografálására fejlesztették ki azokat az új generációs, Kaiken típusú drónokat, amelyekből 500 darabot szerzett be a Visual Europe Group (VEG). A drónok 500+ lumenes LED-jei kilométerekről is jól láthatóak, akkumulátoraik pedig 25 perc repülési időt biztosítanak. A szaknyelven „tánc”-nak hívott drone show-k átlagos időtartama 5-10 perc. A drónok tömege mindössze 270 gramm akkumulátorral együtt – összehasonlításként: egy átlagos mobiltelefon súlya 150-200 gramm.

„Európa legnagyobb drón flottájával rendelkezünk, ennek köszönhetően különleges, egyedi, látványos drone show-kat tervezhetünk és valósíthatunk meg, hozzájárulva az egyedülálló élményhez rendezvényeinken. A nyári fesztiválszezonban láthatja először a közönség a drónokat: a Heineken Balaton Sound mellett a Sziget Fesztiválra is látványos produkciót terveztünk”

– tájékoztat Botond Szabolcs, a VEG vezérigazgatója.

A Visual Europe Production videós részlege és a Kreatív Stúdió több száz tesztrepüléssel a háta mögött felkészülten várja az első éles bevetéseket. A reptetéshez többek között professzionális szoftverre, földi kiszolgáló és kommunikációs egységek telepítésére, illetve 4-5 fős irányító személyzetre is szükség van, a drónokat ugyanis a felszállás előtt precízen el kell helyezni a megtervezett és előre kijelölt pozíciókba. Az előkészítő munkát, a drone show animációkat és az azok közötti átmenetet, illetve a fel- és leszállás koreográfiáját külön csapat készíti a DroneShowSoftware nevű vezérlőszoftverben.

A drone show nagyszerű „égi marketing”, a tűzijáték környezetbarát alternatívája vagy kiegészítője, nagy tömegek szórakoztatására is alkalmas,  bármilyen fesztivál, céges-, vagy magánrendezvény, termékbevezetés, márkakampány  egyedi látványeleme lehet. A show előre programozott elemekből épül fel, egyedi alakzatok, logók is lemodellezhetőek, vagy akár kis felbontású égi „kijelzőként” is értelmezhetőek, ahol 500 mozgó drón és 16 millió szín áll a kreativitás szolgálatában. Az alábbi videó bemutatja, hogyan fest egy 500 drónnal készült, díjnyertes drón show:


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss