Mozgásban

A Continental UltraContact NXT innovációs díjat nyert

A Német Formatervezési Tanács zsűrije az UltraContact NXT-nek ítélte a „B2C Kiválóság: Közlekedés” kategória díját. Az akár 65 százalékos arányban megújuló, újrahasznosított, valamint bio-, biokörforgásos anyagokból készült UltraContact NXT a Continental eddigi legfenntarthatóbb abroncsa.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a Német Formatervezési Tanács innovációs díjjal ismerte el a fenntarthatóság és az innováció érdekében tett erőfeszítéseinket” – mondta el Maria Hanczuch, a személygépjármű-abroncsok programmenedzsmentjének vezetője. „Ha fenntartható innovációkról van szó, a legprogresszívebb gumiabroncsgyártóként tekintünk magunkra. Az UltraContact NXT az első sorozatgyártású személygépjármű-abroncs, amely ilyen magas arányban tartalmaz fenntartható anyagokat. Ez egy fontos lépés a Continental számára a környezettudatosság terén kitűzött ambiciózus céljaink eléréséhez”.

A Continental fáradhatatlanul dolgozik az innovatív technológiák, valamint a fenntartható termékek és szolgáltatások fejlesztésén a teljes értékláncában, a környezetkímélő anyagok beszerzésétől az abroncsok újrahasznosításáig. A prémium gumiabroncsgyártó 2030-ra több mint 40 százalékban megújuló és újrahasznosított anyagokat kíván felhasználni az összes újonnan gyártott termékében.

Fókuszban a fenntarthatóság, a biztonság és a maximális teljesítmény

Az UltraContact NXT a megújuló és újrahasznosított anyagok magas százalékát ötvözi a maximális biztonsággal és teljesítménnyel. A nyári gumiabroncs akár 32 százalékban megújuló nyersanyagokat tartalmaz. Ezek közé tartoznak a papír- és faipari hulladékból származó gyanták és a rizshéj hamuból származó szilícium-dioxid is.

Az UltraContact NXT körülbelül öt százaléka olyan újrahasznosított anyagokból készül, mint a mechanikusan feldolgozott hulladék abroncsokból származó gumi és acél. A váza poliészter szálakból készül: ezeket a Continental a ContiRe.Tex technológiájával PET-palackokból nyeri ki, amelyek egyébként gyakran hulladékégetőkbe vagy lerakókba kerülnének.

Az UltraContact NXT esetében a Continental akár 28 százalékban ISCC PLUS tanúsítvánnyal rendelkező, újrahasznosításra alkalmas anyagokat használ. Az ISCC PLUS tanúsítvány biztosítja az átláthatóságot és a nyomonkövethetőséget az ellátási lánc teljes egészében azáltal, hogy leköveti a nyersanyagok eredetét és jellemzőit. Emellett ellenőrzi a fenntartható kritériumoknak való megfelelést, valamint tanúsítja a kész termékeket. Az UltraContact NXT minden elérhető méretben az EU gumiabroncs-címkék lehető legmagasabb („A”) minősítését érdemelte ki a gördülési ellenállás, a vizes fékezés és a külső zaj tekintetében is.

A Német Formatervezési Tanács 1953 óta működik a világ egyik vezető szakértői kommunikációs és tudástranszfer központjaként a design, a márkaépítés és az innováció területén. A Tanács rendezvényeken, kongresszusokon, díjakon, zsűriüléseken és szakértői bizottságokon keresztül hozza össze tagjait és számos más nemzetközi design- és márkaépítési szakembert. Ez nem csak elősegíti a párbeszédet, de jelentős ösztönzést is nyújt a globális gazdaság számára. Jelenleg több mint 330 vállalkozás tartozik a tagok közé. A German Innovation Award új, innovatív termékeket, technológiákat és szolgáltatásokat díjaz, illetve olyan megoldásokat kínálnak, amelyek a felhasználók és a környezet számára hozzáadott értékükkel tűnnek ki. Emellett olyan teljesítményeket is elismer, amelyek új utat nyitnak és hozzáadott értéküknek köszönhetően megoldásokat kínálnak: ezek lehetnek termékek és szolgáltatások is, illetve származhatnak különböző iparágakból, de a hangsúly mindig a felhasználói élményen van – olyan projekteken, amelyek átformálják életünket és hozzájárulnak egy jobb jövőhöz.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss