Mozgásban

A Maserati új szupersportkocsijának világpremierjére készül

Augusztus 16-án, pénteken, a hagyományos és összetéveszthetetlen kaliforniai „The Quail, A Motorsport Gathering” esemény keretein belül mutatja be a Maserati a világnak legújabb szupersportkocsiját.

A márka a versenypályán szerzett tapasztalataival megalkotott modelljét azoknak ajánlja, akik nem kívánnak lemondani a rendkívüli vezetési élményről az utakon sem: az autó innovatív technológiai megoldásokat és lenyűgöző aerodinamikai teljesítményt garantál, amely a leggyorsabb és legizgalmasabb versenyautókra jellemző.

Az új Maserati szupersportkocsit az év egyik legjobban várt és legrangosabb motorsporttalálkozóján leplezik le, amely a világ minden tájáról érkező rajongókat, lélegzetelállító modelleket, valamint autóbemutatókat hoz össze egy helyre. Ez a Monterey Car Week, amelyet augusztus 14. és 19. között rendeznek Kaliforniában, az Egyesült Államokban.

Az új szuperteljesítményű modell – amelyet teljes egészében a Maserati tervezett, fejlesztett és gyártott Olaszországban – a modenai márka versenyszériáinak élvonalát képviselő Maserati GT2 versenyszellemét hordozza magában, ugyanakkor a legendás MC20 modell továbbfejlesztett verziója, amelyet először szereltek fel az összetéveszthetetlen V6-os Nettuno motorral.

Az MC20 projekt a Maserati-teljesítmény csúcsát képviseli. Technikai fejlesztésének kezdetétől fogva egy versenyautó-evolúciót képzeltek el, amely két irányban kel életre: a pályaváltozatot és annak közúti megfelelőjét szoros szinergiában ugyanaz a csapat fejleszti, amely megosztja a technológiai know-how-t és bizonyos speciális alkatrészeket.

A Maserati család várva várt új csúcsmodellje lesz a közeledő amerikai járműkiállítás sztárja. Ez az esemény csillogást, stílust, kifinomult eleganciát, valamint klasszikus és modern autók lenyűgöző választékát kínálja, miközben óriási tömegeket vonz és elbűvöli még a legigényesebb gyűjtőket is. A Maserati-rajongók az új szupersportkocsit látva egy egyedi, összetéveszthetetlen esztétikájú autó előtt találják magukat, amelyet a személyre szabási lehetőségek széles skálája határoz meg a versenyautókra jellemző részletekkel, anélkül, hogy feláldozná az utcai modellek kényelmét és jellegzetességeit.

Az új Maserati világpremierje augusztus 16-án, pénteken 9:12-kor (csendes-óceáni időzóna) lesz, és Giovanni Perosino, a márka marketing- és kommunikációs igazgatója, valamint Klaus Busse, a Maserati formatervezési vezetője mutatja be. A „The Quail” exkluzív helyszínén emellett az MC20 Icona és az MCXtrema is szerepelni fog.

Az MC20 Icona, a limitált példányszámban gyártott, a 2004-es MC12 Stradale által inspirált különleges széria 2024 júniusában mutatkozott be, és először láthatja majd testközelből az észak-amerikai közönség. Az MCXtrema, amelyet 2023-ban mutattak be ugyanezen eseményen, a Maserati leglenyűgözőbb autója, kizárólag versenypályára való típusengedéllyel: a sportkocsirajongók kiválóságainak szánt modellből mindössze 62 darab készült, melyek közül az elsőt a Laguna Seca versenypályán adják át a 2024-es Monterey Car Week alatt.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss