Mozgásban

A Hankook Ventus S1 evo Z modellt választotta az AMG GT Coupe gyáriszerelésű abroncsának a Mercedes

Az egyedi és sportos mintázatú, UUHP (ultra-ultra-high-performance) kialakítású Ventus S1 evo Z Hankook gumiabronccsal szereli fel az új AMG GT Coupé modelljét a Mercedes.

Az akár 430 kW/585 LE teljesítményű összkerékhajtású sportkocsi rendkívüli dinamikájához párosított abroncs módosított futófelületi keveréke miatt extrém helyzetekben is maximális tapadást garantál.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a nagyteljesítményű, sportos vezetésű Mercedes-AMG GT Coupé OEM partnerei lehetünk. Az együttműködés újabb példája annak, hogy termékeink a legmagasabb követelményeknek is megfelelnek”

– mondta Sanghoon Lee, a Hankook Tire Europe elnöke.

„A Hankook Ventus S1 evo Z kiemelkedő kezelhetőségével és a motorsportból átvett technológiájával tökéletes kiegészítése a modellcsalád zászlóshajójának”

– tette hozzá.

Egyedi módosítások a teljesítmény érdekében

A Ventus S1 evo Z különlegessége az extra széles futófelület, amely a speciálisan kialakított gumiabroncs-profillal együtt kiváló vezetési stabilitást biztosít. A hibrid-aramid fedőréteggel a száraz utakon is tovább javul a teljesítmény: az aramid megakadályozza a gumiabroncs nem kívánt tágulását, köszönhetően a magas sebességnél fellépő centrifugális erőnek, ami különösen fontos egy 315 km/h csúcssebességgel rendelkező járműnél. A gumiabroncsot a legmagasabb, „Y” sebességindexszel látták el a fejlesztők. Irányváltáskor a futófelület oldalirányú erők okozta deformációja minimális, elősegítve a kiegyensúlyozott kezelhetőséget és irányíthatóságot.

Az új, magasabb szilika tartalmú futófelület jobb tapadást és stabilitást nyújt bármely időjárási körülmény között. Ezzel a módosítással a futófelület még jobban kapcsolódik az útfelülethez a fékteljesítmény maximalizálása érdekében. Az új keverék ellenáll az extrém terhelés okozta magas hőmérsékletnek is, és hosszabb időre biztosítja a gumiabroncsok egyenletes teljesítményét.

A Mercedes-AMG és a Hankook első együttműködése keretében az abroncs felületét egy „OEM” (elsőszerelésű eszközök beszállítója) és egy „MO1” (Mercedes-AMG Original) felirattal látták el. A gyártó szigorú követelményei miatt kizárólag ezek az abroncsok engedélyezettek eredeti felszerelésként egy Mercedes-AMG modellen.

A Nürburgring Nordschleife pályán tesztelve

Az extrém teljesítménybeli követelmények mellett a megszokott két évhez képest mindössze nyolc hónap állt a Hankook fejlesztői rendelkezésére. Az intenzív kezelhetőségi teszteket a világ egyik legnehezebb pályáján, a Nürburgring Nordschleife pályán végezték el, amit a maga több mint 20 kilométeres hosszával, számos kanyarjával és 300 méteres szintkülönbségével Zöld Pokolként is emlegetnek. A pályán, versenykörülmények között tett egy kör körülbelül 2 ezer kilométernek felel meg az átlagos utakon. A Zöld Pokolban a Ventus S1 evo Z modellel felszerelt Mercedes-AMG GT Coupé 305 km/h csúcssebességet, valamint a 150 km/h átlagsebességet ért el. „Ha a Nordschleife-n ilyen teljesítményre volt képes az abroncs, akkor teljes mértékben megbízhatunk rendkívüli képességében. A minőség mellett a Mercedes-AMG-vel való együttműködésünk is tovább növeli a Hankook hírnevét a szupersport szegmensben” – mondta Klaus Krause, a Hankook Európai Műszaki Központjának (ETC) vezetője.

A gumiabroncs a Hankook rácalmási üzemében készül, 295/35 ZR20 (105Y) XL első és 305/35 ZR20 (107Y) XL hátsó méretben.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss