Okoseszközök

A Samsung bemutatta a jövő kijelzőjét a CES-en

Az idei Szórakoztató Elektronikai Kiállításon (CES) bemutatott újgenerációs, moduláris Samsung Micro LED kijelzők új fejezetet nyitnak a televíziógyártás történetében.

A CES innovációs díjával is kitüntetetett moduláris Micro LED technológia többek között egy új 75 colos kijelzőben, a 219 colos The Wall megjelenítőben, valamint számos eltérő méretű, kivitelezésű és konfigurációjú eszközben debütál.    

at the Samsung First Look Event during the Consumer Electronics Show on Sunday, January 6, 2018 in Las Vegas. (Danny Moloshok/AP Images for Samsung)

“A Samsung évtizedek óta meghatározó szerepet játszik az újgenerációs kijelzők piacán. A Micro LED technológia intelligens, testre szabható, és minden tekintetben kiemelkedő teljesítményű kijelzőkkel hozza el a képernyők forradalmát. A Samsung Micro LED számára nincsenek határok, csak végtelen lehetőségek.” 

– mondta Jonghee Han, a Samsung vizuális kijelzők üzletágának elnöke.

Micro LED, 75” Micro LED és 219” The Wall

A forradalmi önálló fénykibocsátó technológia és moduláris képességek birtokában a Samsung Micro LED kijelzők páratlan képminőséget, sokoldalúságot és megjelenést biztosítanak a felhasználók részére. Ezek az átalakítható kijelzők egyedi, önálló fénykibocsátó Micro LED modulokból, és több millió szervetlen, piros, zöld és kék mikroszkopikus LED-chipekből épülnek fel, amelyek saját fényt bocsátanak ki, hogy ragyogó színeket hozzanak létre a képernyőn. Az így biztosított képminőség meghaladja a piacon jelenleg elérhető megjelenítési technológiák által biztosított vizuális élményt.

A Samsung Micro LED technológiája a tavalyi CES kiállításon debütált a nagy sikereket arató, díjnyertes, 146 colos The Wall kijelzőben. A csúcstechnológiás félvezető modulok gyártása terén elért technológiai fejlődésnek köszönhetően tovább csökkent a távolság az egyes mikroszkopikus LED chipek között. A Samsung így megalkotta a lenyűgöző 4K Micro LED kijelzőt kisebb, az otthonokba jobban illeszkedő 75 colos kialakításban is.

A Micro LED technológia moduláris felépítésének köszönhetően nagyobb mozgásteret enged a képernyő méretét tekintve, így a felhasználók a kijelzőt a rendelkezésre álló tér méretéhez igazíthatják, valamint további Micro LED modulok hozzáadásával a képernyő méretét bármekkorára növelhetik. A moduláris kialakításának köszönhetően a felhasználók a jövőben létrehozhatják a saját, akár rendhagyó képarányokkal (9×3, 1×7, 5×1) rendelkező kijelzőjüket is, amelyek az egyedi igényeknek is tökéletesen megfelelnek.

A Samsung Micro LED technológia a kijelző alakjától és méretétől függetlenül optimalizálja a tartalmakat. A Samsung Micro LED kijelző még több modul használata mellett is képes skálázással növelni a felbontást, úgy, hogy a pixelsűrűség nem veszít értékéből. A Micro LED technológia képarányok széles skáláját támogatja a 16:9-es standard tartalmaktól kezdve a 21:9 arányú szélesvásznú filmeken át az egészen szokatlan 32:9 vagy éppen 1:1-es képarányokig, anélkül, hogy kompromisszumot kötne a képminőség területén.

A Micro LED kijelző kávamentes kialakítása akár több modul használata esetén is egy lenyűgöző, egybefüggő, sima és végtelennek tűnő felületet eredményez, amelynek köszönhetően a kijelző bármely környezetbe észrevétlenül simul bele. Az új Háttér mód funkció pedig további lehetőséget kínál, hogy egy valóban egyedi kijelzővel gazdagítsák a felhasználók az otthonaikat.

Friss