Okoseszközök

Na ezt nevezzük mi intelligens porszívónak!

Intelligens teljesítmény- és üzemidő-optimalizálás bármilyen felület mélytisztításához. Kétszeres szívóerejű tisztítófej más vezeték nélküli porszívókhoz képest.

Ezen a napon a Dyson bemutatta új gépcsaládját, egyedi hardver- és szoftvermegoldásokkal. E család egyik tagja a Dyson V11TM vezeték nélküli porszívó, amely a Dyson több mint egy évtizedes vezeték nélküli porszívótechnológiai- és n digitálismotor-fejlesztésének az eredménye.

A fejlesztésben 315 mérnök vett részt, és több mint 32 500 alkatrész-prototípus készült.

A másodpercenként akár 8000-szeres t teljesítményellenőrzésével a Dyson V11TM porszívóban működő három mikroprocesszor új szintre emeli a takarítást.. Ezek a mikroprocesszorok a High Torque tisztítófejben lévő Dynamic Load Sensor elemben, a Dyson V11 digitális motorban és az akkumulátorban találhatók. E technológiai fejlesztések eredményeként Auto üzemmódban a szívóerő automatikusan a padlótípushoz igazodik, a készülék használója pedig azt is láthatja, mennyi a hátralévő üzemidő.

„Több mint 25 éve fejlesztünk porszívókat. A fejlődés soha nem áll meg. A Dyson V11TM modellnél nemcsak a teljesítmény javítására törekedtünk, hanem arra is, hogy az intelligens technológiai fejlesztéssel ténylegesen segítsük a takarítási feladatok elvégzését.”

– James Dyson

Dynamic Load Sensor (DLS) érzékelő technológiával ellátott High Torque tisztítófej

A kizárólag a High Torque tisztítófejekben megtalálható DLS rendszer intelligens módon, másodpercenként akár 360-szor méri a forgókefe által leküzdendő ellenállást, majd a motor és az akkumulátor mikroprocesszoraival folytatott automatikus kommunikáció útján változtatja a szívóerőt attól függően, hogy a tisztítófej éppen szőnyeg vagy kemény padlófelületenhalad-e. Ez lehetővé teszi a szőnyegek mélytisztítását, valamint kemény padlófelületek esetén az üzemidő meghosszabbítását.

A High Torque tisztítófej a Dyson vezeték nélküli porszívókhoz valaha gyártott legnagyobb teljesítményű tisztítófej. Merev nejlonsörtéi mélyen a szőnyeg szálai közé hatolva távolítják el a lerakódott szennyeződéseket, antisztatikus szénszálas kefeszálai pedig a kemény padlófelületekről és a résekből gyűjtik össze a port. Az integrált digitális motor képes akár másodpercenkénti 60-as fordulatszámmal is forgatni a forgókefét.

A Dyson mérnökei kifejlesztettek egy poliuretánból készült rugalmas tömítést is, ami a High Torque tisztítófej és a padló közötti rést zárja le.

Az LCD kijelző intelligensen nyújt valós idejű információkat

A készülék kijelzője megjeleníti a kiválasztott teljesítményfokozatból és a hátralévő üzemidőből összeálló aktuális teljesítményt.

A kijelző arra is emlékezteti a használót, hogy mikor kell megtisztítania a szűrőket az optimális teljesítmény érdekében, valamint tájékoztatja az esetleges elzáródásokról és azok megszüntetésének módjáról. A szűrőegységbe épített érzékelő mágneseknek köszönhetően a kijelző azt is jelzi, ha a szűrő nem csatlakozik megfelelően.

Akár 60 perces, teljesítménycsökkenés nélküli padlótisztítás a Dyson legnagyobb teljesítményű akkumulátorával

A nagyobb szívóerő biztosítása érdekében a legnagyobb teljesítményű Dyson akkumulátornak 7 darab nagyobb méretű, nikkel-kobalt-alumínium katóddal rendelkező, nagy kapacitású cellája van.

A Dyson V11TM porszívó akkumulátora és intelligens monitoring rendszere jelzi a hátralévő üzemidőt. A rendszer megméri a cellakapacitás értékét, majd egy, a készülék működési módját hosszabb távon elemző algoritmus segítségével kiszámítja a hátralévő üzemidőt. A megjelenített idő kiszámításakor a takarítási üzemmódot, az eszközt és a padlótípust is számításba veszi.

20%-kal nagyobb szívóteljesítmény a Dyson Cyclone V10 porszívóhoz képest

A Dyson mérnökei minden részletre kiterjedően elemezték az Dyson előző generációs V10 digitális motorját. Az új, akár 125 000-es percenkénti fordulatszámot is teljesítő Dyson V11 digitális motor három darab levegőbefúvó szerkezetet használ. Az első kettő a levegőáram kiegyenlítésével és a turbulencia csökkentésével elősegíti a szívóerő növelését, míg a harmadik tovább csökkenti a zajszintet és javítja az akusztikai jellemzőket.

A Dyson V11 digitális motorba épített nyomásérzékelő a mikroprocesszornak küldi az adatokat. Ez lehetővé teszi az elzáródási információk megjelenítését a kijelzőn, mivel a hirtelen, nagymértékű nyomáscsökkenés elzáródást jelez. Ha az érzékelő lassúbb ütemű csökkenést észlel, az azt jelzi, hogy ki kell mosni a szűrőt.

Emelt szintű szűrés

A por és az allergének tartós jelenléte hatással vannak az életminőségre. A Dyson V11TM porszívó teljesen tömített szűrőrendszere még a rendkívül kis méretű, 0,3 mikronnyi részecskék 99,97%-át is kiszűri, így tisztább levegőt bocsát ki. A 14 ciklonegység 79 000 g-nél nagyobb erővel teríti a mikroszkopikus részecskéket – például a polleneket és baktériumokat – a portartály falára.

Friss