Okoseszközök

Új Monaco karórákat mutat be a Tag Heuer

A Calibre Heuer 02 manufaktúra szerkezettel ellátott új TAG Heuer Monaco kronográfok kialakítását a kollekció korai darabjai ihlették, de egyben útmutatásként szolgának a jövőt illetően.

Három új TAG Heuer Monaco modellt mutat be a svájci luxus órakészítő cég, folytatva ezáltal a kollekció történelmének 2019-ben megnyitott új fejezetét, amikor a márka az ikonikus karóra 50. évfordulóját ünnepelte speciális kiadások piacra dobásával.

Ezeket az új egyedi kialakítású 2020-as modelleket a saját gyártású Calibre Heuer 02 szerkezet működteti. Mindhárom karórát az 1970-es modellek ihlették, melyek közül kettő modern, újragondolt fémszíjjal rendelkezik. A letisztult stílusjegyek tovább gazdagítják a Monaco széria örökségét.

A TAG Heuer Monaco stílusának kiemelése

A három újdonság közül kiemelkedik a fekete, napsugarasan csiszolt számlappal rendelkező modell. A másik karóra fényes, kék napsugarasan csiszolt számlappal került forgalomba, amelyen a piros, fehér és kék színek az 1969-es eredeti Monaco karórákra emlékeztetnek. Mindkét modell rozsdamentes acél szíjjal, 3 és 9 óránál négyzet alakú számlálókkal és piros központi kronográf másodpercmutatóval rendelkezik. A fekete számlappal rendelkező modell fekete bőr szíjjal is elérhető.

A Calibre Heuer 02 az óra zafírkristály hátlapján keresztül látható. A szerkezet rendkívüli 80 órás járástartalékkal rendelkezik. A Monaco kollekció jelen darabokkal történő kiegészítése jó példája annak, hogyan tudja a TAG Heuer ötvözni az ikonikus kialakítást a modern, saját fejlesztésű technológiával.

Új megjelenés az áttervezett acél szíjnak köszönhetően

Az új TAG Heuer Monaco karóra modellek esetén egyedülállóan rozsdamentes acél szíjjal rendelkeznek. Közel két évtized telt el azóta, hogy egy fém szíjjal szerelt Monaco modell megjelent. Az 1970-es évek elején a Monaco karórák H-alakú szemekből álló szíjjal kerültek forgalomba. A tervezők a 2020-as modellek esetén új stílust szerettek volna bevezetni, ihletet a La Chaux-de-Fonds városában található TAG Heuer múzeumból merítettek. Az eredeti acél szíjat a mai igényeknek megfelelően alakították át, viselője számára maximális kényelmet biztosítva.

“A szíj minden karóra esetén kiemelten fontos. Az új Monaco karóráknál a rendkívüli múltra emlékezve hasonló kialakítást és színeket alkalmaztunk szem előtt tartva azt, hogy a kollekció nyitott az új innovatív technológiák felé.” 

– nyilatkozta Catherine Eberlé-Devaux a TAG Heuer örökségért felelős részlegének vezetője.

Az eredeti dizájnhoz hűen a szíj a füleknél szélesebb, így könnyebben viseli az óra súlyát. A nagyobb kényelem érdekében a csukló körül elvékonyodik. A vízszintes elemeket kisebb vízszintes kapcsok kötik össze. Az összhanghoz a pillangózár is hozzájárul. A csatra a TAG Heuer pajzsot gravírozták, amely a kiemelkedő örökség mellett jelzi a Monaco TAG Heuer különböző kollekciói között betöltött jelentős szerepét.

50 év elteltével a Monaco története tovább folytatódik modern megjelenésű karórák megjelenésével. Az ikonikus karóra minden új modellje tükrözi a TAG Heuer avant-garde szellemiségét, és megerősíti a kollekció hírnevét. A márka 160. évfordulójával összhangban az új luxus Monaco karórák is azt bizonyítják, hogy a TAG Heuer elkezdte írni történelmének új fejezetét, megalapozva a Monaco kollekció jövőjét.

Friss