Okoseszközök

Mától elérhető az Android 12 beta

Az Android 12 beta 11 különböző cég készülékein érhető el.

Miután több fejlesztői teszten is sikeresen teljesített, mától elérhetővé vált az Android 12 beta verziója a nagyközönség számára is. A Google ismertette a legújabb verziójú mobilos operációs rendszerét, az idei I/O 2021 eseménysorozat első napján. Az új android természetesen hatalmas külső változásokon esett át, ami várható volt, hiszen minden felhasználó szereti, ha az új verzióval gyakorlatilag egy új készüléket is kapnak a kezükbe. Sokkal testreszabhatóbb felületet kapunk, gyakorlatilag egyre inkább arra megy ki a játék, hogy magunknak elkészíthessük a nekünk tetsző felületet.

Például, ha szeretnénk új háttérképet beállítani, akkor az új Android 12 képes lesz a mobilunk összes elemének színvilágát ehhez a képhez igazítani, így nem kell folyton bújnunk a témákkal kapcsolatos appokat, ez szinte magától meg fog történni, persze csak ha így döntünk. Nagyobb szerepet kap a Google Pay, mivel lássuk be, eléggé lemaradott állapotban van az Apple Pay-hez képest. Ezek a változások a Google saját gyártású Pixel készülékein lesznek először elérhetők.

A külső változások mellett a Google elmondta, hogy sokkal hatékonyabb rendszerre törekedtek idén, kifejezetten nagy hangsúlyt fektetnek a gyorsaságra és a pillanat tört része alatt létrejövő válaszidőre. Manapság az ember joggal várhatja el egy csúcskészüléktől, hogy olyan gyorsan reagáljon mindenre, amilyen gyorsan csak tudjuk kezelni a készüléket, legyen az gépelés, vagy olvasás, görgetés, vagy épp menüválasztás.

A részletekkel és egyéb apróságokkal még várnunk kell, de ígéreteik szerint idén még nagyon meg fogunk lepődni!

Forrás: Engadget

Friss