Okoseszközök

A Google nagy hangsúlyt fektet a kijelző alatti kamerákra

A kép csak illusztráció (a színektől eltekintve így nézhet ki a Google Pixel 6 Pro) FORRÁS: JOHN PROSSER X RENDERS BY IAN

Nagyon rafinált módszerrel állt elő a rejtett szenzor képminőségének javítására.

Nagy a csend a kínai gyártók által már évek óta ígérgetett kijelző alatti előlapi kamerák terén, eddig csak a ZTE dobott piacra a technológiát használó okostelefont, ám sajnos csapnivalónak bizonyult a rejtett szelfi-kamera képminősége. Ennek oka, hogy a szenzoroknak nem egyszerű átlátniuk az előttük lévő érintőkijelzőn, minden bizonnyal ennek a számlájára írható a bevezetésben való késlekedés.

Most alternatív problémamegoldási elképzelésre derült fény, a Google teljesen új elképzelés mentén oldaná meg a kijelző alatti szelfikamera működését. Az ötlet alapvetően egyszerű: a kijelzőn lenne egy átlátszó terület, alatta egy tükörrel vagy prizmával, a fényterelő eszköztől balra és jobbra pedig a kameraszenzor és egy mini kijelző kapnának helyet.

Amennyiben az előlapi kamera ki van kapcsolva, akkor a prizma/tükör a mini kijelző képét rávetítené a telefon érintőkijelzőjének áttetsző részére, ezzel olyan illúziót keltve, mintha egy klasszikus megjelenítőről volna szó. A szelfikamera aktiválásakor fizikailag elfordulna a prizma, és a külvilág felől érkező fényt vetítené be a kamera érzékelőjébe.

Inaktív állapotában ügyes trükkel rejtené el az előlapi kamerát a Google FORRÁS: LETSGODIGITAL

Az előlapi kamera aktiválásakor emiatt az érintőkijelző átlátszó részén nem jelenne meg kép, körülbelül úgy nézne ki a panel, mintha kijelzőbe fúrt előlapi kamerát használna a telefon. Ez a kompromisszum szerencsére jobbnak tűnik annál, mintha használhatatlan volna az előlapi kamera képe.

Forrás: Origo

Friss