Okoseszközök

Holnaptól hazánkban is elérhetőek az Oppo mobilok

Európai terjeszkedése újabb lépéseként megkezdi készülékei hivatalos forgalmazását Magyarországon az Oppo.

A globálisan már negyedik legnagyobb okostelefon-gyártónak számító vállalat eszközei július 1-jétől kaphatók itthon, valamint a szlovák és cseh piacokon.

Egyetlen év alatt közel 65 százalékkal növelte eladásait az Oppo, már minden tizedik eladott okostelefon az ő kezeik közül kerül ki. Ez két hónapja derült ki, amikorra a nagy elemzőcégek közzétették friss rangsoraikat. Azt pedig kedden jelentette be a globális rangsorban a Samsung, az Apple és a Xiaomi után következő vállalat, hogy július 1-jétől megkezdi hazai működését, két androidos okostelefonnal és háromféle vezeték nélküli fülhallgatóval.

A keddi sajtóeseményen elhangzott, hogy az Oppo jelenleg 6 kontinens, több mint 40 országban van jelen, több mint 40 ezer alkalmazottja van, világszerte 6 technológiai innovációs intézettel, 4 termékfejlesztési kutatás-fejlesztési központtal, egy londoni tervezőközponttal rendelkezik, valamint több mint 7 milliárd dollárt tervez kutatás-fejlesztésre fordítani a következő 3 éves időszakban.

„A vállalat fejlesztési fókuszában a mobilfotózás, az 5G és a szupergyors töltés áll.”

Ezek az irányok tetten érhetők a magyar piacra elsőként érkező mobilokban, melyek közül az Oppo Reno5 a jobb. A sajtóeseményen a készülék fotózási és videózási képességeit hangsúlyozta Böröck Szabolcs, az Oppo magyarországi kereskedelmi igazgatója – ezek közé tartozik a 64 megapixeles felbontás, az intelligens fényérzékelés által élethűbb videók készítését ígérő megoldás, vagy a mozgókép készítése során a telefon elülső és hátlapi kameráját egyszerre használó Dual-View Video funkció. Az 5G-képes mobil 65 wattos SuperVOOC 2.0 töltési technológiát használ, ami a gyakorlatban azt eredményezi, hogy a teljesen lemerült akkumulátora 35 perc alatt feltölthető 100 százalékra. Ezt 170 ezer forintos listaáron kínálja a gyártó.

Az olcsóbb modell az Oppo Reno5 Z, melynek nevében lévő pluszkarakter valamivel gyengébb processzort – Qualcomm Snapdragon 765G helyett MediaTek Dimensity 800U-t – jelez, 64 helyett 48 megapixeles kamerát, 12 GB helyett 8 GB RAM-ot, illetve 65 wattos helyett 30 wattos töltési technológiát. Illetve mínusz 30 ezer forintot az árcédulán.

Az Oppo – amely Johnny Zhang regionális alelnök szerint Európa vezető okostelefon-márkájává szeretne válni – a mobilok mellett háromféle vezeték nélküli (TWS) fülhallgatóval is megjelenik júliusban a magyar piacon: a vásárlók a 18 ezres Enco Buds, a 30 ezres Enco Air és a és 40 ezres Enco Free2 modellek közül választhatnak, melyek között árszintjüknek megfelelő különbségek fedezhetők fel főleg üzemidőben és a külső zajok kiszűrésének mértékében.

A vállalat hangsúlyozza, hogy teljes körű szervizszolgáltatással és magyar nyelvű ügyfélszolgálattal lép be a hazai piacra.

Forrás: HVG

Friss