Okoseszközök

Így fogják hívni a 2022-ben érkező új Androidot

Kép: Dining Guide

Bár 2019 óta már csak a verziószámmal jelöli a Google az Android különböző verzióit, a cégen belül továbbra is édességek után nevezik el a szoftvert.

Az Android operációs rendszert sokáig édességnevek alapján lehetett megkülönböztetni egymástól – már persze a verziószámon kívül. A Google minden évben lépett egyet előre az ABC-ben, így például az Android 6.0-a Marshmallow-ja után az Android 7.0 a Nugat, míg a 8.0-a az Oreo nevet kapta.

A cég akkor szakított ezzel a hagyománnyal, amikor elértek az Android 10-es verziójához. A 2019-ben és a 2020-ban érkezett operációs rendszernél is már csak a szám jelentette a változást a névben, az idei évben pedig már az Android 12 érkezik.

Ettől függetlenül a cégen belül az új Androidok is kaptak édességnevet – Android 10: Quince tart (Birsalmapite), Android 11: Red Velvet Cake (Vörös bársony torta), Android 12: Snow Cone (Jégkása) –, az XDA Developers pedig már azt is tudni véli, miként emlegetik az Android 2022-ben érkező 13-as verzióját. Ezek szerint az egyik legnépszerűbb olasz desszert nevét kapta meg a szoftver, így lett belőle

Tiramisu

Hogy az elnevezéssel az Android 13 népszerűségét akarják-e predesztinálni a Google fejlesztői, egyelőre nem tudni. Az biztos, hogy az édesség neve a babonások számára biztosan jobban tetszene, mint a 13-as szám.

Forrás: HVG

Friss