Okoseszközök

18 GB RAM-mal és 6000 mAh-s aksival jött az Asus új mobilja

Idén tavasszal mutatkozott be az Asus játékosoknak szánt bivalyerős ROG Phone 5 mobilcsaládja, de máris megjelent az utód, az 5s sorozat, egyből megdöntve elődje rekordját.

Egy-egy új hardver csupán néhány hónapig lehet igazán ütős, utána ugyanis érkezhet a még nála is jobb utód. Így van ez a tavasszal bemutatkozott gamer telefon, a ROG Phone 5 (ROG Phone 5 Pro és ROG Phone 5 Ultimate) esetében is: megérkezett ugyanis az s sorozat, az Asus ROG Phone 5s és a ROG Phone 5s Pro.Az Ultimate ezúttal kimaradt, viszont a Pro változat 18 GB-nyi RAM-ot és 512 GB tárhelyet kapott – anno ezek jelentették az Ultimate fő vonzerejét – emlékeztet a GSM Arena. Az „alapmodell”, az 5s számos konfigurációban lesz elérhető: 8/128 GB-tól kezdődően 16/256 GB-ig bezárólag.

Változott a lapkakészlet: az új modellekben a Snapdragon 888+ chipkészlet dolgozik, 2,99 GHz-es az órajel a rendszermagon (a korábbi 2,48 GHz helyett). A Pro modellnél színes a PMOLED kijelző a hátlapon – az Ultimate-nél csak monokróm volt. Egyik modellen sincs microSD csatlakozó, viszont támogatják az NTFS formátumú külső USB meghajtót.

Az Asus ROG Phone 5 a maga idejében egy rekordot is elkönyvelhetett: érintőképernyője rendelkezett az összes okostelefon közül a legkisebb késleltetési idővel (24,3 ms), viszont az új modellek megdöntötték ezt a rekordot. Az említett érték immár 24 ms a gyorsabb, 360 Hz-es érintésérzékelési frekvenciának köszönhetően (korábban ez 300 Hz volt).

A kijelző nem változott: 6,78”-es, Super AMOLED panel 1080 x 2448 pixeles felbontással és 144 Hz-es frissítési frekvenciával. 6000 mAh-s az akkumulátor 65 W-os vezetékes gyorstöltéssel, és a kameraszettnél sincs változás (64 MP + 13 MP + 5 MP, illetve 24 MP-es szelfikamera). A Pro változat mellé jár a ventilátoros hűtő, az 5s-hez viszont külön meg kell vásárolni, körülbelül 70 dollárnak (nagyjából 21 ezer forintnak) megfelelő áron. Az 5s modellek kompatibilisek az 5-ös sorozat kiegészítőivel, sőt a régebbi ROG Phone 3 néhány kiegészítőjét is támogatják. A ROG Phone 5s feketében és fehérben (Phantom Black, Storm White) is kapható lesz, viszont az 5s Pro csak fekete színben érkezik..

Forrás: HVG

Friss