Okoseszközök

Az iPhone sosem volt olcsó, de azért ez nagyon erős lesz

Lassan már napokban mérhető az iPhone 13 bemutatkozásának dátuma.

A remek specifikációk mellett azonban egy kevésbé kellemes jellemzőre is fel kell készülnünk: állítólag az eddigieknél is vastagabban fog majd az Apple ceruzája az árcédula kitöltésekor.

Ha szeptember, akkor iPhone – ha minden a tervek szerint alakul, akkor az Apple visszatér a jól bevált ütemezéshez, és az első őszi hónapban mutatja be az aktuális évre szánt iPhone-családját. Bár az Apple háza táján mindig is nagy volt a titoktartás, azért szépen szivárognak az információk az újdonságról (ezeket egyébként ide kattintva tekintheti át).

A legújabb hírek, pontosabban a DigiTimes Asia jelentése ezúttal egy kellemetlenebb információval szolgált: az Apple a korábbiaknál drágábbra árazhatja be az idei iPhone-modelleket annak érdekében, hogy kompenzálja az alkatrészek költségnövekedését.

A világ legnagyobb chipgyártója, a TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) az Apple lapkakészleteinek is az előállítója. Már értesítette az ügyfeleit az árak akár 20 százalékos emeléséről, amiből az Apple-t – az idézett forrás szerint – 3-5 százalék érintené. Viszont ezt nagy valószínűséggel tovább hárítanák az ügyfeleikre. Bár a TSMC csak 2022 januárjától fogja emelni az árakat, az Apple már az idei új eszközeit is drágábban fogja adni, ami érthető, hiszen fura lenne a hivatalos bevezetés után néhány hónappal árat emelni.

Pár hónapja röppent fel a hír, hogy az Apple több mint 100 millió A15 Bionic chipet rendelt a TSMC-től, hogy még véletlenül se fusson bele alkatrészellátási problémákba.

Forrás: HVG

Friss