Okoseszközök

Különös módon mennek tönkre a Google Pixel 3 mobilok

Valamiféle szoftveres hiba miatt válnak teljesen használhatatlanná.

Egyáltalán nem szokatlanok a Google saját okostelefonjai esetében a rejtélyes és bosszantó hibák, ám az elmúlt hónapokban különösen rosszul jártak a 2018-as évjáratú Pixel 3 modellek egyes tulajdonosai, szoftveres hibának köszönhetően teljesen téglásított állapotban találták reggel a készülékeiket. Az első ezzel kapcsolatos panaszok decemberben érkeztek, ám újabban látszólag jelentősen bővülni kezdett az érintett ügyfelek köre.

A beszámolók alapján a probléma a Pixel mobilok esetében mindenkinél ugyanúgy jött elő: este töltőre dugták a mobiljukat, reggelre pedig Emergency Download (EDL) üzemmódban találták azokat. Ez egy speciális indítási mód a Qualcomm Snapdragon rendszerlapkás mobiloknál, elméletben például a téglásított készülékeken az Android újratelepítését, továbbá a háttértáron lévő adatok mentését tenné lehetővé. Jelen esetben viszont egyáltalán nem működik, üres kép jelenik meg telefonok kijelzőjén.

A MOBILOK ÚJRAINDÍTÁSA NEM SEGÍT, SZIMPLÁN VISSZATÖLTŐDIK A HASZNÁLHATATLAN EDL-ÜZEMMÓD.

A bizarr hibáról már legalább június óta tud a Google, a támogatási fórumának illetékesei továbbították a hibajelentést a fejlesztőknek, ám azóta semmilyen információ sem érkezett az ügyben. Egyelőre úgy tűnik, hogy a pórul járt mobilozók lemondhatnak a készülékeikről: a Google általánosságban véve nem segít rajtuk, a mostanra jó eséllyel lejárt garancia miatt pedig kicseréltetni sem képesek a telefonjaikat.

Forrás: ORIGO

Friss