Okoseszközök

Több mobil is megválik a WhatsApp-tól

A szolgáltatás rendszerében történik egy változás, ami a régi mobiloknak jelent halálos ítéletet: rajtuk többé nem lesz használható a WhatsApp.

Idén november 1-től élesíti a szolgáltatásához tartozó új, minimális rendszerkövetelményeket a WhatsApp, ami azt jelenti, hogy bizonyos eszközökön többé nem lesz használható a népszerű üzenetküldő. A Business Insider nemrég összegyűjtötte, melyek azok a márkák és készüléktípusok, amiken biztosan nem fog működni az app.

Ezek közé tartozik például az Apple gyártotta iPhone 4S és az annál régebbi almás készülékek is, mivel a WhatsApp használatához a későbbiekben – vagyis november 1-től – már legalább iOS 10-es rendszerű Apple-mobilra lesz szükség. A szintén réginek minősülő iPhone 5-ön, illetve 6-on viszont a novemberi változás után is menni fog az üzenetküldő, ezek ugyanis frissíthetők az iOS 10-re.

Az Android esetében a 4.1-es szoftverkiadás lesz a legalsó határ, vagyis azok a mobilok, amik ezzel működnek, még használhatják a szolgáltatást. Az ennél régebbiek viszont nem. Ilyen többek közt a Samsung által kiadott (és ismertebb) Galaxy S3 mini, a Galaxy Trend Lite, a Galaxy Trend II, illetve a Galaxy Xcover 2, a Galaxy Core és a Galaxy Ace 2 típusú készülékek.

Az LG-nél is van pár mobil, ami kiesik a támogatottak listájából. Ezek közé tartozik az LG Lucid 2, az Optimus F7, az Optimus F5, az Optimus L3 II Dual, az Optimus L5, az Optimus L5 II, az Optimus L5 Dual, az Optimus L3 II, de ide sorolható az Optimus L7, az Optimus L7 II Dual, az Optimus F6, az Optimus L4 II Dual, továbbá az Optimus Nitro HD és 4X HD, valamint az Optimus F3Q. A Huawei esetében pedig az Ascend G740, az Ascend Mate, az Ascend D Quad XL, az Ascend D1 Quad XL, az Ascend P1 S és az Ascend D2 lesznek azok, amiken nem fog menni a WhatsApp.

A listában szereplő eszközök mind régi, legalább 5-6 éves készülékek, vagyis olyan telefonok, amiket egyébként is illő lecserélni, hiszen számos szolgáltatás már nem, vagy csak akadozva működik rajtuk.

Forrás: HVG

Friss