Okoseszközök

Logitech Scribe – Rajztábla a képernyőn

A Logitech legújabb dobásával a klasszikus white boardok pillanatok alatt megjeleníthetők a laptopod képernyőjén. A Scribe egy mesterséges intelligenciával támogatott rajztábla kamera, ami ledönti a tér korlátait, új szintre emelve a videókonferencia-élményt.

Amióta az eszünket tudjuk, igyekszünk vizuálisan is nyomatékot adni a verbális üzeneteinknek, írunk és rajzolunk, bízva abban, hogy a mondanivaló így könnyebben értelmet nyer. Talán ezért sem véletlen, hogy a leggyakrabban használt prezentációs eszközünk akár egy papírlap, vagy csoportos előadás esetén a már jól ismert tábla. Az iskolai fekete tábla funkciók vállalati alkalmazására már évtizedekkel ezelőtt reagált a technológiai fejlődés, kezdve a korai írásvetítő megjelenésétől, a digitális dokumentumkamerák térhódításán át számtalan okostábla megoldásig.

Az oktatási intézményekben is évekkel ezelőtt teret nyert a digitális tábla alkalmazása, mely esetében korábban korlátozott módon volt lehetőségünk a felrajzolt tartalmak mentésére, megosztására. Manapság pedig már szinte a diákok kivétel nélkül valamilyen digitális eszközzel vesznek részt oktatáson, előadáson, képzésen, vagy egyéb foglalkozáson, illetve magabiztosan kijelenthetjük, hogy vállalati környezetben más alternatíva már szinte csak extrém esetekben jut szerephez.

A videokonferencia megoldások megjelenésekor is jogosan merült fel az igény a hagyományos írás és rajzolás megjelenítésére, így egyre több dokumentumkamera megoldás jelent meg a piacon, amely rövid időn belül már akár laboratóriumi igényeket is képes volt kiszolgálni. Manapság, mikor szinte szó szerint a virtuális térbe kényszerül a csoportos megbeszélés, vagy oktatás intézménye, miért is ne létezne igény a táblafunkció kimaxolására.

A Logitech hajlamos utat törni a videokonferencia megoldások piacán, hiszen a ma elérhető, szinte minden létező videó platformmal kompatibilis eszközei nemcsak technológiai fejlődésben, de dizájnban is komoly szereplővé tették a brand-et és mindezen fejlesztések emelték ki a kamera periféria gyártók egyre zsúfoltabb tömegéből. Emelve a tétet a Logitech Scribe rajztábla eszközzel valós időben, virtuális tartalomként osztható meg a fehér táblára rajzolt és írt vizuális üzenet, mindez a felhasználói és résztvevői élmény minőségi csúcsán.

A Scribe beépített mesterséges intelligenciája „átláthatósági effektust” nyújt, mely lehetővé teszi, hogy a bemutatóeszközön keresztül takarásmentesen ráláthassunk a rajztáblára, így folyamatos használat esetén is a teljes képet közvetíti a távoli oldal számára. Mindezek mellett a kifogyóban lévő filctollak bosszantó esetére is megoldást kínál az intelligens színkorrekció, amely automatikusan kiemeli a színeket és javít a kontraszton. A felhasználóbarát kivitel tortáján a habot pedig a „cetli” funkció szállítja, amely során a Scribe egyedi képszegmentáción keresztül ismeri fel és jeleníti meg a tartalmak egyéb formáit, mint például akár a post-it cetliket.

Mind vállalati környezetben, mind oktatási intézmények keretén belül értelemszerű és valós az ilyen fejlett virtuális rajztábla funkcióra irányuló igény, így a Scribe rajztábla sikerének lehetősége is. A Logitech-hez méltó technológia és dizájn párosításával ez az eszköz üde színfoltja lehet a videokonferencia kultúrának. Mindezen Scribe élmény élőben is kipróbálható, időpontfoglalást követően az AV Spring budapesti irodájában: https://avspring.hu/#kapcsolat

Forrás: HVG

Friss