Okoseszközök

A Steam befejezi a VR babusgatását

Kép: The Verge

Mostantól kezdve a Steam Deck konzol tökéletesítésére összpontosít a Valve.

A napokban érkezett információk alapján a világ legnagyobb digitális számítógépes játékboltját üzemeltető Valve nem tekinti többé céljának a virtuális valóság útjának egyengetését. A Steam mögött álló játékfejlesztő az elmúlt években fejlesztői eszközökkel, kiváló saját headsettel, továbbá a VR-exkluzív Half-Life: Alyxszal próbálta eladni a technológiát, azonban mostantól a Steam Deck hordozható játékkonzoljának tökéletesítésére kíván fókuszálni.

A források szerint ennek kulcsfontosságú oka, hogy a Facebook immáron Meta Platforms néven futó anyacége Mark Zuckerberg metaverzumos ambíciói miatt rengeteg VR-os játékokat fejlesztő céget vásárolt fel. Emiatt lassan nem lesz senki, aki képes lenne új és komoly VR-játékokat szállítani a Steam kínálatába, enélkül viszont nincs értelme tolni a technológia szekerét.

A hírek szerint Project Citadel munkanéven a Valve már jó ideje dolgozott egy VR-exkluzív játékon, azonban ez most teljesen búcsút vett a virtuális valóságtól, helyette a fejlesztők átgyúrják, részben a Steam Deck képességeinek a demonstrálására szeretnék használni.

Emellett egy szintén VR-os Half-Life játékon, továbbá egy önállóan működni képes Virtual Reality-headseten is folyik a munka a cégnél, ám a források szerint a projektek túlélési esélye jelenleg 50%-50%, miután a Valve elveszítette az érdeklődését a technológia komoly támogatása iránt.

Forrás: ORIGO

Friss