Okoseszközök

Íme a legújabb technológia az otthoni mozizás kimaxolásához

Az LG saját fejlesztésű színmegjelenítési technológiáját alkalmazó LG QNED MiniLED tévék az LCD képminőség egy teljesen új korszakát nyitják meg részletgazdag képeikkel és pontos színeikkel.

Ezek a televíziók olyan megoldásokat kínálnak, amelyekkel valódi mozihangulatot teremthetünk otthonunkban a borongós téli estéken is.

A külső fényviszonyoktól kezdve a képernyő típusán át a tévébe épített digitális képjavító funkciókig számos tényező lehet felelős azért, hogy a legjobb minőséget kapjuk-e, amikor otthoni filmnézésről van szó.

Tökéletes kép minden irányból

Az LCD kijelzőtechnológia csúcsát jelentő QNED MiniLED televíziók az LG saját fejlesztésű, kvantumpontos NanoCell színtechnológiáját alkalmazzák. Ezek a tévék az LCD képminőség teljesen új korszakát nyitják meg részletgazdag képeikkel és pontos színeikkel E képernyők az Intertek nemzetközi terméktesztelő intézet tanúsítása szerint 100 százalékos színtartomány-megjelenítést és színkonzisztenciát garantálnak 30 fokos betekintési szög esetén is.  Az LG QNED MiniLED televíziói továbbá kiküszöbölik a széles betekintési szög esetén jelentkező színtorzulást, így a szoba szinte bármely pontjából tökéletes képminőséget élvezhetnek a nézők.[1]

Filmélmény felsőfokon

A QNED széria minden tagja a Dolby legújabb megoldásait tartalmazza: a Dolby Vision IQ a film metaadatainak feldolgozásával a tartalom műfajának, és a készülék beépített fényérzékelőinek segítségével, a környezeti viszonyoknak megfelelően optimalizálja a megjelenített képet. A Dolby Atmos ezzel egyidejűleg többdimenziós térbeli hangélményt biztosít. A QNED széria televíziói támogatják a Netflix, az HBO Go, az Amazon Prime Video és az AppleTV szolgáltatásait is, teljessé téve az otthoni moziélményt.

Nagy kijelzők, apró részletek

Az LG QNED MiniLED televíziói a hasonló méretű LCD tévéképernyőkhöz képest kisebb LED-fényforrásokkal biztosítják a háttérvilágítást, amellyel a fényerősség és az éppen megvilágított képernyőrészek megjelenítése is javul. Az LG 86 hüvelykes 8K televízióját (86QNED993PB) például nagyságrendileg 30 000 LED-fényforrás világítja meg hátulról, melyek 2500 zónába rendezve tízszeres kontrasztarányt biztosítanak a hagyományos LCD televíziókhoz képest. A sötétebb fekete alapon így jóval élénkebben jelennek meg a színek, ami sajátos mélységérzetet ad a kijelzőnek, ezzel a képek még valósághűbbek lesznek.

A QNED termékcsalád a 8K felbontású QNED99 és QNED96 szériákból, valamint a 4K felbontású QNED91 szériából áll, a televíziók 65-től 86 hüvelykes képátlóig minden méretkategóriában elérhetők már Magyarországon is.

Az LG környezetvédelmi elkötelezettsége a legújabb televíziókban is tetten érhető. Az LG QNED MiniLED televíziókat környezetbarát termékként ismerte el a svájci SGS Société Générale de Surveillance SA, a világ legnagyobb független minőségellenőrző és tanúsító testülete. Ezt a tanúsítványt csak azok a termékek kaphatják meg, amelyek megfelelnek az SGS alacsony környezeti lábnyommal és újrahasznosíthatósággal kapcsolatos követelményeinek.[2]

További információk a LG QNED modellekről a gyártó hivatalos oldalán találhatók.

Forrás: HVG

Friss