Okoseszközök

Sok töltőt hazavágott az Apple Watch frissítése

Lehet, hogy jó pár felhasználó megbánta, hogy az újdonságokra való tekintettel frissített a watchOS 8.3-ra. A vitathatatlan újdonságok mellé ugyanis egy kellemetlen meglepetés is érkezett.

Még december elején adta ki az Apple a watchOS 8.3-at, okosórája operációs rendszerének frissítését a kompatibilis eszközökre. Sokan frissítettek is, hiszen az Apple számos finomítást harangozott be. És ezek meg is érkeztek, azonban jött valami más is az új rendszerrel, ami akkor derült ki, amikor valaki töltőre tette az órát.

No nem a hivatalos töltőjére (bár azzal is volt gondja néhány felhasználónak), hanem abban az esetben, ha harmadik féltől származó töltőt használt, amivel nem volt gondja korábban. A frissítés után viszont már nem lehetett ilyen töltőt használni.

Minderről a reddites fórumokon panaszkodnak a felhasználók, és egyelőre úgy tűnik, hogy a probléma minden frissített modellt érint, és nincs is megoldás e sokak számára kellemetlen jelenségre. Ami viszont érdekes: nem minden harmadik féltől származó töltő érintett, például a Belkin modelleket nem blokkolja az új rendszer. Olyan felhasználó is van viszont, aki arra panaszkodik, hogy még az Apple töltőkábelét is előbb tápegységhez kell csatlakoztatni, és csak utána az órához, hogy valóban tudjon tölteni.

Az Apple egyelőre nem reagált, és minthogy a következő frissítés valamikor majd januárban érkezik, az érintett felhasználóknak türelmeseknek kell lenniük, és bízniuk abban, hogy csak egy hibáról és nem egy új „funkcióról” van szó.

Forrás: HVG

Friss