Okoseszközök

A Xiaomi nem csak egy ponton érzékelné az ujjlenyomatot

Kép: ORIGO

Nem kellene specifikus helyre tenni az ujjat a telefon feloldásához.

A mobilgyártók annak idején látszólag egy évezreden át ígérgették a kijelző alatti ujjlenyomat-olvasókat, cserébe a tényleges elérhetővé válásukat követően elég gyorsan megjelentek a középkategóriában is. A belátható jövőben talán megérkezhet a technológia következő nagy fejlesztése, a GizmoChina szerint a Xiaomi kapott a napokban egy érdekes szabadalmat Kínában.

A dokumentum egy okostelefonokhoz kitalált ujjlenyomat-olvasót ír le, amely az érintőkijelző teljes felületén elérhető, így a mobilozóknak a jelenlegivel ellentétben nem kellene meghatározott helyre tenniük az ujjukat a mobiljuk feloldásakor. A témában járatosak ebből talán már sejtik, hogy nem optikai, hanem infravörös elven működne a Xiaomi megoldása.

A fejlesztés végső soron nem eget rengető, de mindenképp komfortosabbá tenni a kijelző alatti ujjlenyomat-olvasást, főleg az olyanok számára, akik egykezes használatkor nehezen érik el a hüvelykujjukkal a kijelző kijelölt pontját, a 6 hüvelyk alatt szinte eladhatatlanná vált telefonok korában ez nem szokatlan jelenség.

Forrás: ORIGO

Friss